2019.03.20 21:25 Filmbarbár Olvasottság: <100x
0

Kritikán aluli

Az angol nyelvű változatot láttam, amely állítólag "szelídebb" az eredeti olasz verziónál, de nem tudok jobb kifejezést erre az egészre, mint, hogy kritikán aluli. A történet csapnivalón gyenge, a szereplők idegesítők, a kópia minősége borzalmas, a színészi játékot sem lehet nagyon minősíteni (igaz, a színészeknek sem volt különösebben nehéz dolguk). Az első bő fél órában alig történik valami, utána lassan kezd beindulni a történet, amely főként a magyar származású Mickey Hargitay idomai mutogatására ad kitűnő lehetőséget, más egyébre nem igazán, legfeljebb még néhány nőnemű testének bizonyos részei bukkannak elő a ruházat alól.

Az alapötlet nem lett volna hamvába holt, csak éppen a megvalósítás sikerült gyatrára. Jó kiindulópont lett volna az egykori szadista hóhérral azonosuló lecsúszott színész figurája, és az is tagadhatatlan, hogy a korszakban nagyon is merész dolog volt ennyire nyíltan elvinni a sztorit a korai slasher, illetve az exploitation/sexploitation felé, az összhatás viszont siralmas. Egyébként a film akár társadalomkritikaként is felfogható, az ostoba emberekből álló fotóscsoport pusztulása azt is jelezheti, hogy a "horror" mint keret talán csak díszletül szolgál ahhoz, hogy az alkotók elmondhassák nem éppen hízelgő véleményüket a korabeli társadalomról. S mindezt éppen a 60-as évek sajátosan olasz hangulatával. Kár, hogy ezt a történetet csak egy zs kategóriás moziban sikerült feldolgozniuk, sokkal nagyobb potenciál volt benne annál, mint amennyit a felszínre tudtak belőle hozni.

horror

Egy fotós és modelljei egy régi elhagyatott kastélyba utaznak, hogy egy horror regény borítójához készítsenek szexi képeket. A látogatók azonban nem sejtik, hogy az ódon falak... több»

0