2019.07.14 15:42 Kóborló Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Nem tartozik a kedvenc horror zsánereim közé az úgynevezett horrorantológia, de volt már szerencsém azért egy-két igazán jól elkészített darabhoz, viszont jelen filmünk egyáltalán nem tartozik azok közé, sőt. Talán ki is merném jelenteni, hogy az egyik legrosszabb horrorfilmhez volt "szerencsém", amit az elmúlt hónapokban láttam. Hisz az csak egy dolog volt, hogy totál értelmetlen volt az egész film, de hogy nem volt semmi pozitívuma, amit ki tudnék emelni a közel másfél órás játékidejéből, na az már óriási probléma volt számomra.

Nem sok horrorantológiához volt szerencsém, de az eddig látottak alapján két nagyobbacska csoportba sorolnám ezeket a filmeket. Az egyik ilyen csoport az, ahol a több kisebb történetet szépen egy csokorba szedik, és kapcsolódnak általában a film elején látható alaptörténethez (ezek azok, amiket jobban kedvelek). A másik fő csoport az, ahol tulajdonképpen semmilyen kapcsolódásuk nincs a rövid történeteknek egymáshoz, de még az alaptörténethez sem nagyon, és sajnos pont ilyen volt jelen filmünk is.

A történetek szempontjából igencsak vegyes felhozatalt kapunk; horror szempontjából egy közös dolgot tudnék leírni, méghozzá azt, hogy kellő mértekében betegek voltak.

Az első történetben egy fiatal lány furcsa zajokat hall a lakásából, ami lassan az őrületbe kergeti. A második történetben egy kórboncnoknő megmagyarázhatatlan és félelmetes látomásokkal teli éjszakai műszakjának lehetünk a szemtanúi. A harmadikban egy teljesen átlagos szépészeti botoxos kezelés válik totális és véres rémálommá az oda látogatók számára. A negyedik történetben egy kislány még fiatalon találkozik olyan dolgokkal, amik egy életre megbomlasszák az ép elméjét, és a sok évnyi pszichológiai kezelés sem sokat segít neki. Az ötödik történetben egy hűtlen családanya az éjszaka folyamán rossz vonatra száll fel, de később rá kell, hogy döbbenjen, hogy ez a vonat a bűnös emberek gyűjtőhelye egy meglehetősen furcsa, papszerű lény társaságával. A hatodik történetben egy kislány mamájának egészen furcsa táplálkozási szokásainak lehetünk a szemtanúi. A hetedik történetben egy apát furcsa hallucinációk kezdenek gyötörni egy családi tragédia évfordulójához közeledve, ami az ép eszét és a környezetét is veszélybe sodorja. A nyolcadik, utolsó történetben egy fiatalokból álló társaság bulizni szeretne egyet az erdő közepén található kis házban, viszont az este beköszöntével valami más is a tiszteletét teszi a buliban, ami nem épp egy életbiztosítás a fiatalok számára.

Ezen történetek mellett még megtalálható az alaptörténet, ami minden kisebb történet közt valamicske kis felvezetőt nyújt majd az épp soron következő részhez, viszont totál összefüggéstelen az egész.

0