2019.07.15 19:15 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Dupla csalódás

Dupla csalódásként éltem meg ezt a filmet. A története alapján még akár egy jó kis, erdőkön és dombokon menekülős, túlélős slasher horror is kerekedhetett volna belőle, hisz két igencsak komolynak nevezhető tényezőt is teljesített ehhez jelen produkció. Az egyik, hogy a minimalista szereplőgárdája (mindössze 4 fős volt) akár okot is adhatott volna arra, hogy elsősorban karakterközpontú, erőteljesen egy családi drámára felfuttatott horrorfilmhez legyen szerencsém (ezt bizonyítja a film műfaji besorolása is, miszerint egy dráma, horror, thrillert fogunk látni). Illetve, hogy egy számomra igencsak nagyra értékelt független filmes stúdió keze alól érkezett jelen produkciónk, ez pedig az IFC Midnight volt, akik azért már leszállítottak igazán kiváló alacsony költségvetésű horror drámákat (Wildling, Pyewacket vagy a The Babadock című filmeket). Tehát felvérteztem magam, hogy akkora csalódás ezek ismeretében nem érhet. Tévedtem.

Sajnos az olyan filmeknél, ahol tényleg kevés karaktert mozgat maga a történet, mindig megduplázódik a figyelmem az adott színészi játékokra, és legnagyobb sajnálatomra e téren igencsak gyengén muzsikál jelen filmünk. Pedig érezhető, hogy a forgatókönyvírók (Matt Anderson és Michael Larson-Kangas) és a rendező () tényleg megpróbálták a karaktereiket emberi érzelmekkel, fájdalmakkal felvértezni (na jó, talán egyedül a gyilkos karaktere ez alól a kivétel, de ez még simán megbocsájtható lett volna, hisz alapjaiban ez mégiscsak egy slasher horror lett volna). Tehát e téren elsősorban a színészeket marasztalnám el, mert igencsak gyengén hozták a rájuk bízott szerepeket. Sajnos a másik dolog, ami kellőképp sokat vesz el a film élvezetéből, az a vágás. Alacsony költségvetésű filmnél talán még fontosabb szerep hárul egy film vágójára, mint egy normál alkotásnál.

Dupla csalódás

Egy szó, mint száz, lassan eljutok arra a sajnálatos felismerésre, hogy nem mind arany, ami fénylik az IFC Midnight égisze alól érkező alkotások közül, és, hogy az alacsony létszámú karaktereket foglakoztató filmeknél sem feltétlenül a legjobb dolog, ha magasak az elvárásaim a színészi játékukkal szemben.

37 Desolation  (2017)

dráma | horror | thriller

Egy édesanya kirándulni viszi a vadonba a fiát és annak legjobb barátját, hogy szétszórják a fiú apjának hamvait. Az út során nem várt veszélyt jelent számukra egy magányos... több»

0