2019.08.01 10:15 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Kissé mintha kimaradt volna belőle valami...

A fene tudja, mi adott okot arra, hogy a tegnap estémből erre a filmre szánjak másfél órát, talán csak az, hogy a tartalma egy egész kellemes kis misztikus horror benyomását keltette. Nos a valóság ennél sokkal, de sokkal kiábrándítóbb volt, hisz hiába van jelen filmünk a horror kategóriájába sorolva, ezt az "aprócska" kis dolgot szinte teljes mértékben kifelejtették belőle. Sajnos a misztikus mivolta is igazán kiábrándító volt, vagyis inkább pokolian kevés. Ezen tények tudatában nézzük, hogy valójában akkor mit is nyújtott a film!

Ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor azt írnám, hogy nem sokat (és ez nem is áll oly messze a valóságtól), de valahogy mégsem tudnám a sárga földig lehordani jelen filmünket, mert a sok hiányossága ellenére legalább volt egyfajta furcsa, nyomasztó hangulata, amit valahogy a történet és a képi megvalósulásának elegyével tudtak elérni a készítők. Sajnos maga a történet nem kimondottan érdekfeszítő, mégis szinte érződik rajta, hogy egy bizonyos csavarra fogják az egészet felfűzni a vége felé. Ezzel nem is lenne akkora problémám, hisz ez egy egészen bejáratos eljárás lett már a hasonszőrű alkotásoknál, viszont nagy hibájának mondanám itt azt, hogy végig érezhető volt a történeten, hogy mire is lyukadnak majd ki a végére. Tehát megkapjuk a (jól megszokott) csavart, de semmi fajta meglepetés nem társul ehhez, így sokat veszít az élvezeti értékéből.

Kissé mintha kimaradt volna belőle valami...

Amivel kissé tudták eme hibának az élét tompítani, az a színészi alakítások, amikre nem írnám, hogy kiemelkedők voltak, de legalább egészen használhatónak nevezném őket, bár azért egyes jeleneteknél egészen karakteridegen ábrázolásokat is láthattunk, de ezt inkább a forgatókönyv hiányosságának tudnám be. Mert talán pont a forgatókönyv hibái a legbosszantóbbak az egész filmben. Rengeteg mindenbe kap bele épp hogy csak egy kicsit, majd hagyja veszni ezen dolgokat, illetve ezen dolgok magyarázatát is. Valahogy röviden úgy tudnám ezt leírni, hogy mutat egy adott dolgot a film, a néző érdeklődését ez felkelti, aztán pedig kapjuk a nagy büdös semmit. Én általában ilyenkor szoktam megjegyezni magamban, hogy akkor ezt most miért is? Ja igen, hogy el ne aludjak a filmen, értem, de hogy ezen jeleneteket miért nem tudták értelmesen csokorba szedni, a válasz egyszerű, mert a forgatókönyvírónak nem voltak ehhez meg az adottságai avagy a tehetsége.

Mindent egybevéve nem írnám azt, hogy szenvedtem a másfél órás játékideje alatt, de a figyelmemet épp hogy csak le tudta kötni, és valószínűleg pár hét múlva sok mindenre már nem is fogok emlékezni belőle.

horror

William vidéki háza tökéletes arra, hogy a közeli város bandaháborúinak áldozatainak holtestét. Lánya tökéletesen hozzá szokott ehhez, és arról is meg van győződve, hogy... több»

0