2019.08.16 00:02 Anti007 Olvasottság: <100x
0

Áldott a te gyümölcsöd!

Már elindult a harmadik évad, amikor egy hirtelen jött gondolatból elkezdtem nézni a sorozatot. Annyira tetszett, hogy az első két évadot egy hét alatt meg is néztem. Rég láttam olyan jó sorozatot, ami ilyen szinten magába szippant. Utóljára a Bosszú (Madeleine Stowe/Emily VanCamp) vagy a Született feleségek volt ilyen. Kiváló!

A szolgálólány meséje “#metoo” forgatagban robbant be tavaly a Margaret Atwood regényéből készült feldolgozás. A történet szerint a nem túl távoli jövőben járunk, ahol az emberiség csökkenőben van. A nők nagy része meddő lett, így az állam (Gileád) bevezeti az új törvényeket, amivel a nőktől elvesz szinte minden társadalmi jogot, és akik tudnak szülni, azokat összegyűjtik, és ki alakítják a szolgálólány nevű "szektát", akiket bibliai utalások szerint próbálnak irányítani, képezni diktatórikus módon. Nagyon részletességgel nem mennék bele (most lett vége a harmadik évadnak, hosszú lenne), de a legfontosabb, amit a sorozat bemutat, mennyit képes egy nő lelkileg, fizikailag és emberileg elviselni... hol húzódik a határ, amikor már nemcsak nőiségében, hanem emberi mivoltában gyalázzák meg az embert? Magával ragadó sorozat, amely érzelmileg brutálisan tud bevonni minket. Tehetetlenségedben dühöngsz, meghatódsz és felháborodsz, és irtóra élvezed ezt az érzelmi hullámvölgyet, amire napról napra felülhetsz. Ki kell emelnem a főszereplő Elisabeth Moss-t (June), illetvemellék szerepekben Yvonne Strahovskit (Serena Joy Wateford) és nem utolsó sorban Ann Dowdot (Lydia néni). Egyszerűen briliánsak a hölgyek, de Elisabeth Moss kiváltképp!

Áldott a te gyümölcsöd!

Az első és második évad nagyon izgalmas, a harmadik egy picit belassul, de aztán újra felpörögnek az események, és újra drukkolunk June-nak, hogy sikerüljön megszöknie, illetve a szított lázadás meghozza eredményét. Most már biztosra tudjuk, lesz negyedik évad, amit remélem, már nem húznak tovább, és lezárják a sztorit. A regényből készült feldolgozás mára bőven túlnőtte “édesanyját”. Eddig bőven volt a sztoriban annyi, ami belefér, de lehet, ha nagyon elhúzzák, elrontja azt, amit sikerült felépíteni.

dráma | sci-fi | thriller

A Margaret Atwood immár klasszikusnak számító regényén alapuló A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale) a disztópikus, Gileád Köztársaság nevű totalitárius... több»

0