2019.08.28 18:37 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Valamilyen szinten mindig is egyfajta kétélű fegyver lesz az olyan szinten ismeretlen film, mint jelen alkotásunk (de legalább most már megnézem előtte az előzetesét, mert többségében ezidáig hatalmasakat csalódtam, és nincs ez másként ennél a filmnél sem). Fontos megemlítenem, hogy ennél a filmnél az előzetes igencsak jóra sikeredett, talán ezért is fájóbb az a tény, hogy még így is egy pokolian rossz film lett. Pedig, mint oly sokszor írtam már, a lehetőség itt is megvolt, csak hát az a fránya kivitelezés...

A kivitelezés alatt pedig nem az alacsony költségvetésre gondolok, mert igaz, hogy az adott film nem dúskál számítógépes effektek tömkelegében, sőt szinte alig van benne, de az, ami mégis volt, az legalább nem néz ki annyira rusnyán, mint maga az egész film. Na de nézzük magát a történetet!

A film története egy városi legendára épít, ami Halloween napjához köthető. Ez idáig rendben van, volt már ehhez hasonló történet nem is egy, és valószínűleg még rengeteg lesz, mégis érdekesnek találtam. Főleg abban a tudatban, hogy egy kisebb csavart is belevittek ebbe a legendába, ami szintén rendben volt, hisz ezzel kap a film egy kis plusz ízt. Tehát mondhatnám, hogy a gerincéül szolgáló történet még akár fogyasztható is lenne, de itt lépnek a színre a film karakterei. Na, e téren azért bőven, bőven voltak gondok. Az csupán egy apróbb dolog, hogy szinte egyetlen karaktert sem sikerült a filmnek megkedveltetnie velem a közel másfél órás játékideje alatt, de, hogy ezen karakterek megírására mennyire kevés figyelmet szenteltek, na az már azért egy sokkal nagyobb probléma volt. Főleg abban a tudatban, hogy a történetben rejlő csavar pont, hogy a karakterek miatt tudott volna működni. Ergo így a történet csavarja is rém rossz lett. A film minden pontjáról szinte süt az amatőrködés.

Valahol a kétharmada során már nagyon is szerettem volna, ha történik is valami benne, nem csak építkeznek és építkeznek, úgyis mondhatnám, nagyon is elhúzták a felvezetést, amivel még meg lehetett volna barátkozni, na de nem úgy, ahogy befejezték. Csupán egyetlen dolog miatt nem tudtam a nézhetetlen kategóriába sorolni adott filmünket, méghozzá a néhol felcsendülő, 80-as éveket idéző, szintipopos zenei betétjei miatt, illetve egyes jeleneteknél mintha már majdnem sikerült is volna megtalálnia a szükséges hangulati elemeket (amiket persze villámgyorsan el is felejtetett velünk).

0