2019.09.13 19:12 Kóborló Olvasottság: 167x
1

Egy felesleges folytatás

2006-ban a WWE Films elkészítette a See No Evil, nálunk a Menekülj! címre keresztelt, alacsony költségvetésű slasher horrorját, ami a maga nemében nem volt rossz, de oly gyorsan merült el a felejtés homályában, ahogy csak a tipikusan B-filmek szoktak. Alapjaiban véve egyáltalán nem kívánkozott ahhoz a filmhez a folytatás lehetősége, és sokáig nem is bolygatták Hollywoodban ennek az ötletét. Majd nyolc évre rá, 2014-ben a Soska nővérek (Jen és ) gondoltak egyet, összekapartak a filmhez némi pénzt, és elkészítették a folytatását, amit szigorúan DVD-re és Blu-Ray kiadásokra szánták. Ezzel még nem is lett volna akkora probléma, hisz, mint említettem, nem volt annyira szörnyű az első rész, és azt gondoltam, ha már csak megközelíti annak a színvonalat, akkor talán akkorát nem is fogok benne csalódni. De nem így lett. Pedig hát azért volt egy-két biztató előjele a filmnek, még látatlanul.

Számomra az első biztató előjel maguk a szereplők voltak, hisz úgyis mondhatjuk, hogy azért sikerült összegereblyézni egy-két ismertebb arcot, akik ráadásul már szerepeltek horrorfilmekben. Ilyen volt mondjuk egyből a főszerepben látható Danielle Harris (Balta 2, 3 vagy a 2007-es és 2009-es Halloween 1, 2), vagy mondjuk Katharine Isabella (Vérszomj-trilógia) és ráadásul az első rész gonosztevője, Jacob Goodnight szerepére ismét itt volt Gleen "Kane" Jacobs, aki igaz, nem a színészi alakítása miatt lett a filmiparban ismert (nem úgy, mint a pankráció világában), de a méretei tiszteletet parancsolók, főleg egy horrorfilmben, ahol ő alakíthatja az ügyeletes rosszfiút.

Egy felesleges folytatás

A következő pont, ami szintén bizalommal töltött el a folytatás megtekintése előtt, az a helyszínének kiválasztása volt, miszerint a történet folytatása egy halottasházban fog játszódni, ami legalább annyira adta volna a film hangulatát, mint az első rész elhagyatott motelja. Tehát kijelenthetem, hogy voltak elöljáróban igencsak pozitív előjelek a filmél..., de, hogy ezekkel mennyire nem tudtak mit kezdeni a készítők, az már szinte botrányos. Merthogy a See No Evil 2. minden lett, csak nem egy jó, vagy akár egy közepes slasher, az biztos.

Kezdeném a történetével, mert talán az lett a leggyengébb (de ebben mondjuk egyáltalán nem vagyok biztos). Mivelhogy az első rész befejezése nem indikálta volna a folytatást, ezért legalább a forgatókönyvírók lehetettek volna minimálisan kreatívak, de finoman szólva sem erőltették meg magukat. Jacob Goodnight visszatértét a vicc kategóriába sorolnám. Komolyan mondom, ennél még a Péntek 13. sokadik részében is hihetőbb volt Jason visszatérte, mint itt. De, ha még csak ennyi lett volna a probléma, akkor azon még egy horrorszerető valahogy csak-csak át tudott volna lépni, de sajnos nem.

Mivelhogy míg az első részben a "kicsi" Jacob legalább elég véresen és kreatívan lapátolja át a további szereplőket a túlvilágra, addig itt finoman szólva is igencsak tartaléklángon ég a fiú. A kreativitás, a véres jelenetek száma és minősége is jócskán visszafogottabb lett, ráadásul a helyszínül szolgáló halottasház atmoszférateremtése sem igazán sikerült. Akárcsak a színészi alakítások sem. Gleen Jacobs, alias Jacob Goodnight jóval halványabb, Katharine Isabella talán karrierje egyik legrosszabb alakítását nyújtja, és ráadásul kimondottan irritáló is volt a karaktere, és Danielle Harris hiába volt cuki, valahogy nálam mégsem volt működőképes az általa eljátszott karakter (a további színészek meg még ennyi szót sem érdemelnek).

Őszintén mondom, hogy a rossz értékeléstől nálam csupán a film befejezése mentette meg ezt az alkotást, mert legalább mertek egy váratlant hozni vele, de mindettől még egy rém gyenge film lett, ráadásul egy pocsék folytatás.

akció | horror | thriller

Egy temetkezési vállalkozó szülinapja nem a tervek szerint alakul, ugyanis Jacob Goodnight visszatér holtából és terrorizálni kezdi őt és a barátait. több»

1