2019.10.04 10:43 Mantracz Nézhetetlen
1

Kiemelkedő filmtermés

Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de ez az a film, ami szerintem egyszerűen nem kapott elég hype-ot az elmúlt hónapokban. Nyilván elég szépen felépítették a marketinget, és szépen be is harangozták, de ennél sokkal, de sokkal többet érdemelt volna.

Meggyőződésem ugyanis, hogy a Joker több egy idei kiemelkedő filmtermésnél, bár egyelőre nem merném megkockáztatni, hogy mérföldkőnek nevezzem, de minden kétséget kizáróan fontos filmalkotás már most. Az még hagyján, hogy nem egy szuperhősfilmről van szó, de akár egy tűéles kórképről is beszélhetünk. Tűéles képet ad ugyanis Arthur Fleck kiszolgáltatottságáról, a vele szembeni intoleranciáról a társadalom részéről. Azt hiszem, ez a helyzet igazán ismerős lehet a legtöbbek számára, ki ne tapasztalta volna ugyanis azt a kiszolgáltatottságot, amikor tudja, hogy nincs alatta egy szociális védőháló. Ez pedig rettentően fojtogató érzés tud lenni, és ez az az aspektusa a filmnek, amely valóban túlmutat a fikción.

Kiemelkedő filmtermés

Az akció szerintem nem is lényeges pontja az egész koncepciónak. Oké, van benne egy-két ilyen jelenet, de annak, aki emiatt ül be a Jokerre, az kevés lesz. Hogy nagy az érdeklődés mindezek ellenére a film iránt, szerintem jól példázza, hogy a mai nézőközönség belefáradt a szimpla látványról szóló "szuperhős kabarékba", a Joker pedig egy igazán friss hang. Nagyon meghatározó és sötét élmény tud lenni, nem hagy kellemes szájízt maga után, és nem fogunk kedélyesen kijönni a mozikból utána, de szerintem határozottan szükségünk van erre az élményre.

87 Joker  (2019)

dráma | krimi | thriller

Eszelős, veszedelmes, kissé mulatságos. Vajon mi vezetett oda, hogy a sikertelen stand-up komikusból pszichopata gyilkos, Batman főellensége váljon? Todd Philips szenzációs... több»

1