2019.12.02 10:26 Kóborló Olvasottság: 220x
0

Megtévesztések hálójában

A Netflix streamszolgáltató egyre gyakrabban gyárt már a sorozatokon kívül filmeket is és, ha nem is mind kiemelkedő minőségű, azért akad bőven olyan produkciója is, amit nem fog a néző megbánni, ha végignézi. Így voltam ezzel a 2019-es, Eli című misztikus horrornál is.

Magát a történetet erősen kétfelé lehet bontani, és nem gondolom, hogy azzal túl nagy meglepetést okozok, ha kijelentem, hogy a történet második fele az, ami inkább kiemelkedő e téren (hisz a csavarja is ott található). A sztoriról nem is szeretnék több szót ejteni, hisz bármifajta történetbéli elemzése igencsak erős spoilerezést tartalmazna, így inkább csak ajánlani tudom azok számára, akik kedvElik a misztikus horrorfilmeket, illetve azok számára, aki élvezik az olyan produkciókat, ahol a végkifejlet egy egészen más filmmé alakul át, mint mondjuk, amit az első kétharmadában láthattunk.

Megtévesztések hálójában

Szerencsére a filmbéli karakterek is rendben voltak. Mondjuk nem mondanám egyik színészt sem kiemelkedőnek, de amit nyújtottak, az rendben volt. Kimondottan tetszett, hogy egyes karakterek jellemfejlődését miként szőtték egybe a történetbéli változásokkal. Tetszett, ahogy a film készítői eljátszadoznak a nézővel a karakterek terén, hisz elég árnyalt lett a legtöbb, egyáltalán nem mondanám egydimenziósnak őket, hisz mindannyian tartalmaznak valamiféle mögöttes tartalmat, és erre is csak a film végén jöhetünk rá. Tehát úgy is mondhatnám, hogy igényli a film a nézői figyelmet, és szerintem meg is hálálják ezt a befejezéssel.

A másik dolog, ami egy horrorfilmnél igencsak fontos szempont lehet, az a hangulati tényezők, avagy az atmoszféra megteremtése. Nos itt sem okozott számomra csalódást a film, egyes jeleneteknél még akár képes is volt megijeszteni, és szerencsére mindezt nem az unalomig elhasznált jumpscare-ek használatával éri el (bár azért ez is található a filmben), hanem sokkal inkább a kamerabeállításaival és a kimondottan jó atmoszféra megteremtésével. Technikailag nem sok olyan jelenet található, ahol a CGI-t alkalmazták, de ahol mégis, az is rendben volt.

Nem lett egy kiemelkedően erős film az Eli, de szerintem egy horrorszerető sem követEli vissza a stúdiótól azt az időt, amit a megtekintésére fordított.

63 Eli  (2018)

horror

Egy fiatal srác végre valahára megfelelő ellátásban részesül, amely során megpróbálják kezelni gyenge immunrendszerét. Rövidesen azonban kénytelen belátni, hogy az... több»

0