2019.12.10 23:32 Kóborló Olvasottság: 759x
1

Hát... nem volt egy egyszerű menet ez a film, de azért voltak értékelhető pillanatai is. Az amerikai SyFy tévécsatornára készült, amiből finoman kikövetkeztethető, hogy egy nem túlságosan nagy költségvetésből dolgozó produkcióval lesz dolgunk (bár emiatt még nem kell egyből temetni a filmet). Bár azért az is felrémlett, hogy nem igazán emlékszem olyan filmre, ami kimondottan tetszett, vagy jóra értékeltem volna a SyFy csatorna kínálatából (és sajnos ezt a negatív szériát sem ez az alkotás fogja majd megszakítani nálam), de mint említettem, voltak azért értékelhető pillanatai, csak sajnos a negatívumaiból sokkal több volt.

Ha magát a történet alapját vesszük, akkor azt kell, hogy írjam, hogy nem volt rossz. Rengeteg érdekességet fűztek fel a készítők a film alapjául szánt szálra, és tulajdonképpen ezen érdekességek sokasága még érdekessé is teszi az első felét. Viszont sajnos elkövették a készítők azt a hibát, hogy nem elégedtek meg egy érdekesnek tűnő alappal, és tovább szőtték a történet csavarjait, egészen a film befejezéséig. Ezzel még nem is lenne akkora probléma, azzal viszont igen, hogy semmiféle magyarázatot, vagy megoldást nem nyújtanak a nézőnek arról, hogy akkor valójában mit is láttunk közel másfél óra alatt. Tulajdonképpen azt is írhatnám, hogy meghagyták a készítők a nézőknek a szabad akarat erejét azzal kapcsolatban, hogy mit is akart elmesélni nekünk eme történet (a film befejezésével pedig megkoronázták az egész efféle hozzáállásukat).

Még emiatt sem pontoznám le annyira a filmet, hisz ezzel azért még elérhetik, hogy beszédtémát képezzen az elgondolásuk, viszont amiatt már lepontoznám a produkciót, hogy tulajdonképpen izgalom és horrormentesen teszik mindezt. Teljes egyhangúsággal és izgalommentesen néztem végig ezt a horrornak titulált tévéfilmet, hisz a horrortól műfajilag nagyon messze volt, talán valamiféle misztikus thriller akart lenni inkább, és ez nagyon sok mindenben rányomja majd idővel a billogját. Az egyik ilyen a karakterek. Eleinte még semmi problémám nem volt velük, csak ahogy telt a film, úgy váltak egyre kevésbé érdekessé ők maguk és a sorsuk is, ami hát azért igen nagy gond, hisz ezen szereplőkért kéne izgulnia a nézőnek. Továbbá nagy probléma, hogy a film végig meg akarja őrizni a titkait, a technikai kivitelezés itt kimerül annyiban, hogy a képbeállítások jók voltak, és a vágások is rendben voltak.

Összegezve: az alaptörténet jó volt, sajna a kivitelezés gyengére sikeredett, ezáltal ez a film is majd azon alkotások közé süllyed, melyekre pár héttel a megtekintése után már senki nem fog emlékezni.

horror | thriller

Apa és lánya utaznak együtt, hogy egy kellemesnek ígérkező hétvégét töltsenek el egymás társaságában, de egyszer csak az autójuk lerobban egy kisváros szélén. Míg szerelik... több»

1