2020.01.09 15:06 JcWh Olvasottság: <100x
0

Mellékutcákban bujkálva

A film címe arra a helyzetre utal, amikor egy házasember titokban szerelmi viszonyt folytat egy másik személlyel. A Fannie Hurst által írt regénynek ez volt a harmadik feldolgozása gyönyörű ruhákkal, zenével és technicolorral felturbózva.

Nem láttam az első kettő adaptációt, de állítólag ez a verzió sokban eltér az eredeti regénytől. Susan Hayward karakterét kicsit "megerősítették", és menő divattervezőnőt csináltak belőle, aki luxusvillákban és tengerparti nyaralókban folytat viszonyt egy nős férfival. Az eredeti regényben a szerető kevésbé ambiciózus, és jobban függ a férfitől, akire egész nap vár a titkos rejtekhelyükön. Szerintem ezzel a módosítással jobban járt a történet, mert egyenlőbbé tette a két fő karaktert, és 21. századi szemmel is élvezhetőbb.

Viszont amire nincs mentség, az az igen klisésre sikeredett forgatókönyv. Néha szinte kínos volt, amikor csak úgy több milliós városokban egymásba botlik az utcán a két főszereplő. A forgatókönyv mellett John Gavin erőtlen alakítása is hozzájárult ahhoz, hogy csak "jó" értékelést adjak a filmre. Gavint a természet szinte tökéletes külsővel áldotta meg, viszont színészi tehetségből sajnos nem sokat kapott, így a kémia sem lángolt közte és Hayward között.

Szerencsére a három főszereplő többsége jó alakítást nyújtott. Susan Hayward hozta szokásos magas színvonalú színészi formáját (ráadásul nagyon csinos is volt), és Vera Miles is bravúrozott a gonosz, iszákos feleség szerepében. A gyenge forgatókönyv kompenzálásaként viszont olyan látványvilágot és zenei alapot ad a film, ami biztosan fenntartja a néző figyelmét. A forgatási helyszínek is igen sokszínűek voltak, és gyönyörű részleteket kapunk New Yorkból, Rómából és Párizsból.

Nagyon kedvemre való volt a film összességében, de sajnos a minden karizmát és szenvedélyt nélkülöző Gavin miatt nem tudok zseniális értékelést adni. Olvastam, hogy William Holden és Gregory Peck is esélyes volt a férfi főszerepre. Jobban járt volna a film valamelyik karizmatikus színészlegendával, az biztos.

0