2020.03.26 23:03 Lonka Olvasottság: 418x
1

Aztán majd jön a futás meg a sikítás...

A Vadászat az utóbbi idők egyik legizgalmasabb horrorja. Az előzetes egy Zs-kategóriás film látszatát keltette rengeteg közhellyel, de a film megcáfolta mindezt.

Ami leginkább különlegessé teszi, az az, hogy mindvégig azt hiszed, hogy tudod, mit látsz. Azt hiszed, tudod miről szól ez az egész, sőt talán már láttál is hasonlót. Hát barátom, nagyon tévedsz!

Aztán majd jön a futás meg a sikítás...

A művérrel itt sem spóroltak, néha lerepül egy-két végtag, kilátszik itt-ott egy kis belsőség. Ami kiemeli a tucatfilmek skatulyájából, az az, hogy nagyon okos a film. Átveri a nézőt, és csak a legvégén áll össze, hogy mit is látott valójában. Kicsit hajaz az Éhezők viadalára és a Ház az erdő mélyénre, de csak külsőségekben.

Pár idegent összeeresztenek egy ismeretlen helyen, hogy végezzenek egymással, vagy velük végezzen valaki más. Ennyi lenne csak a történet? Kapnak fegyvereket, és az ügyesebb túléli. Ezzel szórakoztatják magukat a milliárdosok? Tényleg van ilyen?

A történet hamar belecsap a lecsóba, alig telik el 10 perc, már láttunk egy kitépett szemgolyót. Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás meg a sikítás, hogy egy örök klasszikust idézzek. Nincs is idő arra, hogy megismerjük a szereplőket, mert amellett, hogy hullanak, mint a legyek, folyamatosan másra koncentrál a kamera. Amikor azt hinnéd, hogy na, ő lesz a főszereplő, már meg is halt, és ugrik tovább a kameraman. Szegény Emma Roberts-nek sem jutott túl sok játékidő.

Nem annyira véres a sztori, mint amilyennek elsőre tűnhet. Rengeteg bújtatott poén van benne, ami felett elsiklik az ember, vagy csak később esik le neki. A főszereplő csaj beszólásai oltáriak, nem beszélve az alakításáról. Itt semmi sem az, aminek látszik. A teknős és a nyúl című történetet is egy különleges feldolgozásban hallhatjuk. George Orwell 1984 című regényét egy ilyen filmbe belerakni életveszély volt, de még ez is működött.

Aki odavan a horrorért, de azért van egy kis humora is, az biztosan értékelni fogja a filmet. Szerintem többször nézős darab.

64 Vadászat  (2020)

akció | horror | politikai | szatíra | thriller

Egy tucat ismeretlen élete legdurvább kalandjába csöppen, amikor egy réten tér magához. Ekkor még sejtelmük sincs róla, hogy valamennyien egy kegyetlen játék kiszemelt... több»

1