Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
59
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
5
Videók
Vadászat
 
filmekreceptre   2020. 08. 07.

legújabb vélemény

Azt hiszem ez egy #nenézzmeg film

Érdekes az alapsztori: néhány gazdag mókus elrabol néhány szegény kárérte emberkét és hobbiból vadászni kezdenek rájuk. Lesz benne még csavar és valamiféle perverz társadalomkritika, ha az extra véres, szemkocsányos jelenet után kitart a néző. Néha azért vicces is lesz. Nekem az első levadászott áldozatnál ment el a kedvem. Az ilyen gyilkolászós filmeknél onnan tudjuk ki fog meghalni, hogy az ismertebb színészek túlélik, legalábbis ők az utolsók, a többi meg had hulljon. #spoiler Nos itt a kedves, helyes, ismert színésznő feje robban szét először. Na és minek a malac? Miért adtak kulcsot a szájpeckekhez? Hányszor kaphat halálos sebet egy halálos sebet kapott ember? Kamumigránsok? Van ilyen nyulas-teknősös mese?

 
indingo   2020. 03. 24.

Szerintem zseniális volt a film. Ki gondolná, hogy egy ilyen kaliberű filmbe ilyen sok humort is bele lehet csempészni. Végig pörgött a film és nem minden az volt, aminek látszott. A főszereplő Betty Gilpint soha semmiben sem láttam még, de fantasztikus volt. Azok a fejek, amiket vágott megismételhetetlenek.


 
Lonka   2020. 03. 26.

Aztán majd jön a futás meg a sikítás...

A vadászat az utóbbi idők egyik legizgalmasabb horrorja. Az előzetes egy Zs-kategóriás film látszatát keltette rengeteg közhellyel, de a film megcáfolta mindezt. Ami leginkább különlegessé teszi, az az, hogy mindvégig azt hiszed, hogy tudod, mit látsz. Azt hiszed, tudod miről szól ez az egész, sőt talán már láttál is hasonlót. Hát barátom, nagyon tévedsz! A művérrel itt sem spóroltak, néha lerepül egy-két végtag, kilátszik itt-ott egy kis belsőség. Ami kiemeli a tucatfilmek skatulyájából, az az, hogy nagyon okos a film. Átveri a nézőt, és csak a legvégén áll össze, hogy mit is látott valójában. Kicsit hajaz az Éhezők viadalára és a Ház az erdő mélyénre, de csak külsőségekben. Pár idegent összeeresztenek egy ismeretlen helyen, hogy végezzenek egymással, vagy velük végezzen valaki más. Ennyi lenne csak a történet? Kapnak fegyvereket, és az ügyesebb túléli. Ezzel szórakoztatják magukat a milliárdosok? Tényleg van ilyen? A történet hamar belecsap a lecsóba, alig telik el 10 perc, már láttunk egy kitépett szemgolyót. Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás meg a sikítás, hogy egy örök klasszikust idézzek. Nincs is idő arra, hogy megismerjük a szereplőket, mert amellett, hogy hullanak, mint a legyek, folyamatosan másra koncentrál a kamera. Amikor azt hinnéd, hogy na, ő lesz a főszereplő, már meg is halt, és ugrik tovább a kameraman. Szegény Emma Roberts-nek sem jutott túl so... több»

 
HETEDIK   2020. 04. 13.

Végre egy minőségi alkotás a Blumhouse égisze alatt. Végre egy film, ami el mert rugaszkodni a kliséktől, itt aztán hullik mindenki az elején, majd egy olyan valaki lesz a hős akiről nem is gondolnánk. Brutalítás terén sem panaszkodhatunk, egymást követik a gyomorforgató jelenetek, persze a film vége borítékolható. Hilary Swank-et jó volt látni, régóta nem láttam már komolyabb mozifilmben, a végén a bunyó ötletes rendezői húzásokkal operál és kapunk feketehumort is. A negatív kritikák ellenére nekem kifejezetten kellemes csalódás lett és örülnék ha a Blumhouse több ilyet gyártana a kliséhegyes horrorjai helyett!

 
stevepisti   2020. 08. 02.

Bitang jó film!

Szerintem bitang jó film lett! Fekete humorral operál végig. Tetszett, hogy nem "leplezi" le már az elején, hogy ki lesz a föszereplő. Végig mozgalmas, nem sablonos sztorit láthatunk, jó akció jelenetekkel. A végére még egy kis csavar is jutott. A végebunyót is ügyesen összerakták. A hasonló stilus kedvelőinek erősen ajálott!

 
BoBamburg   2020. 07. 23.

Nagyon jó kis film, ami ugyan nem tartogat hatalmas csavarokat és meglepetéseket, de egy igazán pörgős, akciódús és kellemes macska-egér játék. Mindig öröm ilyen jó hangulatú thrillereket/horrorokat látni, amik nem a megszokott tömegcuccok.

 
Di Canio   2020. 07. 31.

Vannak hasonló filmek, nagy újdonság nincs benne, de nem rossz film.

Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Emma Roberts
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin

A film összbevétele 7 195 581 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 38 300 forintot termelt.

 

A Vadászat Emma Roberts és Amy Madigan második közös filmje a 2010-es Virginia után.

(hp)
 

A Universal Pictures 2018. márciusában szerezte meg Nick Cuse és Damon Lindelof forgatókönyvének megfilmesítési jogait. A produkció állítólag Red State Vs. Blue State (Vörös állam kontra Kék állam) munkacímen futott, utalva ezzel Hillary Clinton és Donald Trump szavazóira, azonban a Universal később határozottan cáfolta, hogy a Vadászat valaha ezt a címet viselte volna.

(hp)
 

A Vadászat forgatása 2019. februárjában kezdődött meg New Orleans-ban, és április 5-én ért véget.

(hp)
 

A Vadászatot eredetileg 2019. szeptember 27-én mutatták volna be, de augusztus 7-én a Universal hivatalosan bejelentette, hogy a daytoni és El Pasó-i lövöldözések áldozatai iránti együttérzésből leállítja a film promóciós kampányát. Néhány nappal később azonban levették a filmet a premiernaptárról. 2020. februárjában (péntek 13-án) újabb bejelentés következett, mely szerint a film mégis a mozikba kerül március 13-án. A film producere, Jason Blum egy interjúban elmondta, hogy egyetlen képkockát sem változtattak a horroron.

(hp)
 

A film tesztvetítéseit követően kisebb botrány alakult ki, mivel egyes sajtóorgánumok szerint a Vadászat voltaképpen arról szól, hogy a liberális elitistát levadásszák Donald Trump szavazóit. Az ügyben az Amerikai Egyesült Államok elnöke is megszólalt, és egy 2019. augusztus 9-i Twitter-bejegyzésében rasszistának titulálta a liberális Hollywoodot, és szerint a filmnek a káosz szítása a célja. "Megteremtik a saját erőszakukat, és aztán megpróbálnak másokat hibáztatni" - írta. Bár Trump nem nevezte meg a film címét, a bejegyzésből világosan kikövetkeztethető, hogy erre a produkcióra gondolt.

(hp)
 

A The Hollywood Reporter a film tesztvetítéseit követően arról számolt be, hogy a közönség a Vadászt vélt/valós politikai vetülete miatt igen rosszul fogadta a horrort. A Universal szóvivője azonban határozottan cáfolta az értesüléseket, mondván: "Bár néhány, a sajtóban megjelent írás arra engedett következtetni, hogy a Vadászat negatív nézői fogadtatásban részesült, az igazság az, hogy a közönség visszajelzése nagyon biztató, sőt, a Vadászat az eredeti Blumhouse produkciók között az egyik legmagasabb értékelést kapta."

(hp)
 
A Vadászat horrort ígér és szatírát nyújt, ennél aktuálisabb pedig nem is lehetne. több»
 
Számomra nagyon kellemes meglepetés volt a Vadászat, mivel nem sok mindent vártam a klisésnek tűnő alkotástól, de izgalmas, véres és friss darab, ami jobb sorsa lett volna érdemes. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.