Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
62%

Vadászat (2020)

The Hunt
Filmadatlap
 
30
Szereplők
19
Vélemények
15
Képek
4
Videók
 
Kóborló   2020. 12. 01.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Vadászokból prédák

Elég sok pozitív véleményt olvastam elöljáróban a Vadászatról, és mivel mindig szerettem azon témaválasztást, mint ami ennek a filmnek az alapjait is szolgáltatja, az én kíváncsiságomat is kellőképpen felébresztette eme hányatott sorsú produkció. Hán... teljes kritika»

 
indingo   2020. 03. 24.

0

Szerintem zseniális volt a film. Ki gondolná, hogy egy ilyen kaliberű filmbe ilyen sok humort is bele lehet csempészni. Végig pörgött a film és nem minden az volt, aminek látszott. A főszereplő Betty Gilpint soha semmiben sem láttam még, de fantasztikus volt. Azok a fejek, amiket vágott megismételhetetlenek.


 
HETEDIK   2020. 04. 13.

0

Végre egy minőségi alkotás a Blumhouse égisze alatt. Végre egy film, ami el mert rugaszkodni a kliséktől, itt aztán hullik mindenki az elején, majd egy olyan valaki lesz a hős akiről nem is gondolnánk. Brutalítás terén sem panaszkodhatunk, egymást kö... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 06.

0

Egy jól sikerült slasher, ami megmozgatja a fantáziát a nézőben. Hilary Swank a végén nagyot dobott a kissé lelassuló történeten. Tetszik benne, hogy a gyilkosok repertoárja széles, a mérgektől az íjig, de a béna katonai tanácsadó idegesített. Sajnálom, ez így három csillag.

 
Scriptor   2020. 08. 30.

5
Véres akció-thriller fekete humorral

Izgalmas, fordulatos, sőt véres és fekete humorral "átitatott" filmet készített idei megjelenéssel Craig Zobel két kitűnő színésznővel együtt dolgozva, akik a főszerepeket kapták: egyikük a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank, másikuk pedig az eddig c... teljes kritika»

 
Lonka   2020. 03. 26.

1
Aztán majd jön a futás meg a sikítás...

A vadászat az utóbbi idők egyik legizgalmasabb horrorja. Az előzetes egy Zs-kategóriás film látszatát keltette rengeteg közhellyel, de a film megcáfolta mindezt. Ami leginkább különlegessé teszi, az az, hogy mindvégig azt hiszed, hogy tudod, mit láts... teljes kritika»

 
Szilonka   2020. 08. 26.

0

Engem meglepett a film és ezért adom neki az 5 csillagot. Én csak kapkodtam a fejem, hogy hullanak az emberek és mi is akar ez az egész lenni. Ki áll a dolgok mögött, de végére minden összeállt.

Galéria (15)

Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Emma Roberts
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin

Videók (4)

A film összbevétele 10 891 809 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 38 300 forintot termelt.

 

A filmet 2020. március 13-án mutatták be a mozikban, viszont a koronavírus terjedése miatt bezárták a mozikat, így további jegybevételei nem voltak a filmnek. Így a forgalmazó stúdió, a Universal 2020. március 20-tól 48 órára 20 dollárért elérhetővé tette a filmet különböző streamingszolgáltatok kínálatában.

(Kóborló )
 

A Vadászat Emma Roberts és Amy Madigan második közös filmje a 2010-es Virginia után.

(hp )
 

A Universal Pictures 2018 márciusában szerezte meg Nick Cuse és Damon Lindelof forgatókönyvének megfilmesítési jogait. A produkció állítólag Red State Vs. Blue State (Vörös állam kontra Kék állam) munkacímen futott, utalva ezzel Hillary Clinton és Donald Trump szavazóira, azonban a Universal később határozottan cáfolta, hogy a Vadászat valaha ezt a címet viselte volna.

(hp )
 

A Vadászat forgatása 2019 februárjában kezdődött meg New Orleans-ban, és április 5-én ért véget.

(hp )
 

A Vadászatot eredetileg 2019. szeptember 27-én mutatták volna be, de augusztus 7-én a Universal hivatalosan bejelentette, hogy a daytoni és El Pasó-i lövöldözések áldozatai iránti együttérzésből leállítja a film promóciós kampányát. Néhány nappal később azonban levették a filmet a premiernaptárról. 2020 februárjában (péntek 13-án) újabb bejelentés következett, mely szerint a film mégis a mozikba kerül március 13-án. A film producere, Jason Blum egy interjúban elmondta, hogy egyetlen képkockát sem változtattak a horroron.

(hp )
 

A film tesztvetítéseit követően kisebb botrány alakult ki, mivel egyes sajtóorgánumok szerint a Vadászat voltaképpen arról szól, hogy a liberális elitistát levadásszák Donald Trump szavazóit. Az ügyben az Amerikai Egyesült Államok elnöke is megszólalt, és egy 2019. augusztus 9-i Twitter-bejegyzésében rasszistának titulálta a liberális Hollywoodot, és szerint a filmnek a káosz szítása a célja. "Megteremtik a saját erőszakukat, és aztán megpróbálnak másokat hibáztatni" - írta. Bár Trump nem nevezte meg a film címét, a bejegyzésből világosan kikövetkeztethető, hogy erre a produkcióra gondolt.

(hp )
 

A The Hollywood Reporter a film tesztvetítéseit követően arról számolt be, hogy a közönség a Vadászt vélt/valós politikai vetülete miatt igen rosszul fogadta a horrort. A Universal szóvivője azonban határozottan cáfolta az értesüléseket, mondván: "Bár néhány, a sajtóban megjelent írás arra engedett következtetni, hogy a Vadászat negatív nézői fogadtatásban részesült, az igazság az, hogy a közönség visszajelzése nagyon biztató, sőt, a Vadászat az eredeti Blumhouse produkciók között az egyik legmagasabb értékelést kapta."

(hp )
 
A Vadászat horrort ígér és szatírát nyújt, ennél aktuálisabb pedig nem is lehetne. több»
 
Számomra nagyon kellemes meglepetés volt a Vadászat, mivel nem sok mindent vártam a klisésnek tűnő alkotástól, de izgalmas, véres és friss darab, ami jobb sorsa lett volna érdemes. több»
 
A Vadászat egy izgalmas, véres és fekete humorral készített akció-horror, remek rendezéssel és rengeteg váratlan fordulattal. A film alaphangulata és morbiditása Quentin Tarantino filmjeit idézi. Craig Zobel direktori megoldásai, a főszerepet alakító, csinos Betty Gilpin alakítása és a meglepetésekkel teli forgatókönyv teszi 85 százalékossá és a 2020-as év meglepetésévé a filmet. több»