Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Vadászat (2020)

The Hunt
Filmadatlap
 
30
Szereplők
20
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Galéria (15)

Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Emma Roberts
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin
Betty Gilpin

Videók (4)

 
Harper   2021. 12. 04.

legújabb vélemény

1
Tarantinót idézően jó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Craig Zobel rendező egy Tarantinót idézően jó akcióhorrort készített tavaly, melyet mindenképp érdemes megnéznie annak, aki szereti a különleges horrorsztorikat, fekete humorral, véres akciójelenetekkel és izgalmas fordulatokkal. A The Hunt ugyanis éppen ilyen film. Hatvanadik hozzászólásomnak ezért választottam ezt a filmet. A központi karakter sokáig kétséges, de miután egyértelművé válik, körmöt lerágva izgulhatunk a szexis Crystal (Betty Gilpin) megmeneküléséért. A hölgy szokatlan profizmussal irtja az életére törőket, kinyomozva azt a szervezetet, mely vadászatokat tartva gyilkolássza az elrabolt és kiválasztott "versenyzőket". Kiderül: a szervezők és a résztvevő áldozatok is egy adott őrült terv részesei. A csattanó ütős és meglepő. Értékelésem: 85%. Aki bírja a véres üldözéseket, feltétlenül vállalja be. Nem fog csalódni.

 
Kóborló   2020. 12. 01.

a nap véleménye

2
Vadászokból prédák

Elég sok pozitív véleményt olvastam elöljáróban a Vadászatról, és mivel mindig szerettem azon témaválasztást, mint ami ennek a filmnek az alapjait is szolgáltatja, az én kíváncsiságomat is kellőképpen felébresztette eme hányatott sorsú produkció. Hán... teljes kritika»

 
Scriptor   2020. 08. 30.

7
Véres akció-thriller fekete humorral

Izgalmas, fordulatos, sőt véres és fekete humorral "átitatott" filmet készített idei megjelenéssel Craig Zobel két kitűnő színésznővel együtt dolgozva, akik a főszerepeket kapták: egyikük a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank, másikuk pedig az eddig c... teljes kritika»

1
 
indingo   2020. 03. 24.

0

Szerintem zseniális volt a film. Ki gondolná, hogy egy ilyen kaliberű filmbe ilyen sok humort is bele lehet csempészni. Végig pörgött a film és nem minden az volt, aminek látszott. A főszereplő Betty Gilpint soha semmiben sem láttam még, de fantasztikus volt. Azok a fejek, amiket vágott megismételhetetlenek.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 06.

0

Egy jól sikerült slasher, ami megmozgatja a fantáziát a nézőben. Hilary Swank a végén nagyot dobott a kissé lelassuló történeten. Tetszik benne, hogy a gyilkosok repertoárja széles, a mérgektől az íjig, de a béna katonai tanácsadó idegesített. Sajnálom, ez így három csillag.

 
HE7EDIK   2020. 04. 13.

0

Végre egy minőségi alkotás a Blumhouse égisze alatt. Végre egy film, ami el mert rugaszkodni a kliséktől, itt aztán hullik mindenki az elején, majd egy olyan valaki lesz a hős akiről nem is gondolnánk. Brutalítás terén sem panaszkodhatunk, egymást kö... több»

 
stevepisti   2020. 08. 02.

1
Bitang jó film!

Szerintem bitang jó film lett! Fekete humorral operál végig. Tetszett, hogy nem "leplezi" le már az elején, hogy ki lesz a föszereplő. Végig mozgalmas, nem sablonos sztorit láthatunk, jó akció jelenetekkel. A végére még egy kis csavar is jutott. A végebunyót is ügyesen összerakták. A hasonló stilus kedvelőinek erősen ajálott!

A film összbevétele 10 891 809 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 38 300 forintot termelt.

 

A filmet 2020. március 13-án mutatták be a mozikban, viszont a koronavírus terjedése miatt bezárták a mozikat, így további jegybevételei nem voltak a filmnek. Így a forgalmazó stúdió, a Universal 2020. március 20-tól 48 órára 20 dollárért elérhetővé tette a filmet különböző streamingszolgáltatok kínálatában.

(Kóborló )
 

A Vadászat Emma Roberts és Amy Madigan második közös filmje a 2010-es Virginia után.

(hp)
 

A Universal Pictures 2018 márciusában szerezte meg Nick Cuse és Damon Lindelof forgatókönyvének megfilmesítési jogait. A produkció állítólag Red State Vs. Blue State (Vörös állam kontra Kék állam) munkacímen futott, utalva ezzel Hillary Clinton és Donald Trump szavazóira, azonban a Universal később határozottan cáfolta, hogy a Vadászat valaha ezt a címet viselte volna.

(hp)
 

A Vadászat forgatása 2019 februárjában kezdődött meg New Orleans-ban, és április 5-én ért véget.

(hp)
 

A Vadászatot eredetileg 2019. szeptember 27-én mutatták volna be, de augusztus 7-én a Universal hivatalosan bejelentette, hogy a daytoni és El Pasó-i lövöldözések áldozatai iránti együttérzésből leállítja a film promóciós kampányát. Néhány nappal később azonban levették a filmet a premiernaptárról. 2020 februárjában (péntek 13-án) újabb bejelentés következett, mely szerint a film mégis a mozikba kerül március 13-án. A film producere, Jason Blum egy interjúban elmondta, hogy egyetlen képkockát sem változtattak a horroron.

(hp)
 
A Vadászat horrort ígér és szatírát nyújt, ennél aktuálisabb pedig nem is lehetne. több»
 
Számomra nagyon kellemes meglepetés volt a Vadászat, mivel nem sok mindent vártam a klisésnek tűnő alkotástól, de izgalmas, véres és friss darab, ami jobb sorsa lett volna érdemes. több»
 
A társadalomtudatos horrorokra specializálódott Blumhouse Productions és a Universal legújabb közös művén, a Vadászaton „átok ül”, mert nem elég, hogy tavalyi bemutatóját a daytoni és az El Pasó-i tömegmészárlások miatt kirobbant közfelháborodást követően elhalasztották, de idén sem ment túl sokáig a mozikban a koronavírus-járvány miatt. Pedig igen okos és jól összerakott film, nagyon is megérdemelné a nagyvásznat. több»