2020.12.01 10:51 Kóborló Olvasottság: 320x
2

Vadászokból prédák

Elég sok pozitív véleményt olvastam elöljáróban a Vadászatról, és mivel mindig szerettem azon témaválasztást, mint ami ennek a filmnek az alapjait is szolgáltatja, az én kíváncsiságomat is kellőképpen felébresztette eme hányatott sorsú produkció. Hányatott sorsú produkcióról beszélhetünk, hisz magát a kész filmet már 2019-ben szerették volna bemutatni, de az amerikai daytonai és el pasoi lövöldözések miatt a forgalmazó stúdió (Universal) kegyeleti okok miatt átrakta a következő, 2020-as évre a bemutatóját.

Viszont sajnálatos módon 2020 az egyik legborzalmasabb év a közelmúltbéli történelemben, hisz a világjárvánnyá fejlődött koronavírus számtalan áldozatot követelt már világszerte, és csak remélni tudom, hogy a következő év már nem lesz ennyire borzalmas az emberiség számára. Ha filmes szempontból nézzük a 2020-as évet, akkor a stúdiókat is olyan mély gödörbe rántotta a világszerte tomboló koronavírus, ami még soha nem volt a filmes történelemben. Számos film bemutatóját tolták át a 2021-es évre, vagy szintén több olyan film volt, amit igaz, bemutattak mozikban, de a vírus tombolásának kordába tartása végett a bezáró mozik miatt rengeteg néző maradt le róluk. Ezen produkciók közé tartozott jelen filmünk is.

Vadászokból prédák

Továbbá olyan dolgokat is lehetett olvasni, hogy egyfajta politikai támadások is érték jelen produkciót, de szerintem ez kevésbé érdekeli a nézőket. Nem állítom, hogy ez csak mind kitaláció, de a filmeket elsősorban szórakozás céljából készítik el, és nem azért, hogy a történetével kapcsolatban politizálhassanak az emberek, és hát ez a film igencsak szórakoztató volt.

Mint már említettem, kedvelem azokat a filmeket, amik eme történetet veszik alapul, de itt azért sikerült jó párszor csavarniuk is egyet a készítőknek, és számomra ez volt jelen filmünknél az egyik legerősebb pozitívum. Az elején kimondottan jól oldották meg a készítők azt, hogy a nézőt olyan bizonytalanságba taszítsák azzal kapcsolatban, hogy ki is lesz a történet főhőse, amit már jó ideje nem láttam filmeknél (jár is ezért a piros pont). Szintén tapsot érdemel a film csavaros történetvezetése, hisz szinte egészen a végéig képesek voltak ezzel élni a készítők, ráadásul remek fekete humorral fűszerezték mindezt, ami szintén végig működőképes volt.

Mély karakterbemutatásokra ne nagyon számítsunk, ami azért problémát is okozhatott volna a film történeténél, hisz így kevésbé ismerhetjük meg a pórul járt szereplőket, és kevésbé is tudjuk őket a szívünkbe zárni, de szerintem ezt is kellőképpen ellensúlyozni tudták a pörgős jelenetekkel, a humorral és a pont jól elhelyezett történeti csavarokkal! Szóval emiatt általában egy ilyen történetű filmnél fanyalognék, de így nem. Mindezek mellett kellőképp lett vizuálisan brutális is a film, ha jól emlékszem, talán csak egyszer tolták ezt kissé túl a készítők (de az is csak az elején található).

Számomra talán csak a befejezése okozott egy kis csalódást, illetve talán az ok, ami az egész történet katalizátora volt. Mindentől függetlenül egy kimondottan izgalmas, pörgős és véres alkotás lett, ami maximálisan kielégítette az én szórakozási igényeimet ezzel a filmmel kapcsolatban.

64 Vadászat  (2020)

akció | horror | politikai | szatíra | thriller

Egy tucat ismeretlen élete legdurvább kalandjába csöppen, amikor egy réten tér magához. Ekkor még sejtelmük sincs róla, hogy valamennyien egy kegyetlen játék kiszemelt... több»

2