2026.05.28 15:44 Rater Rebel Olvasottság: <100x
1

Tarantino-stílusú groteszk akciófilm és thriller

Engem azonnal megnyert magának Craig Zobel 2020-as groteszk thrillere, mely nem kevés politikai elemet is hordoz. Egyszerre pörgős akciófilm és groteszk thriller, horrorelemekkel.

Adott egy titokzatos csoport, mely egy adott lista alapján politikailag aktív jobboldali bloggereket, újságírókat és véleményformálókat rabol el. Az áldozatok egy nap ismeretlen tisztáson ébrednek, és azzal szembesülnek, hogy vadásznak rájuk. A vadászok nyíllal, puskával és géppuskával lőnek, így a szereplők nagyon gyorsan fogynak. Az elején akiről azt gondoljuk, hogy főszereplő és főhős lesz, gyorsan elpatkol. Végül kialakul, hogy egyetlen áldozat életképes igazán: Crystal (Betty Gilpin), aki profi módon tud meglépni üldözői elől. Sőt, ennél sokkal többet tesz: kideríti, hogy mi folyik itt valójában, és visszatámad üldözőire.

Tarantino-stílusú groteszk akciófilm és thriller

Azért azt megjegyezném, hogy hihetőbb lenne fordítva a dolog: ha jobbos, nacionalista és ultrakonzervatív csoport tagjai rabolnának el balos, liberális újságírókat. A filmbeli leosztás nem annyira életszerű szerintem. Érezhető egy sajátos alaphangulat, mely kicsit a korai Tarantino-filmekre emlékeztet némi Guy Ritchie-beütéssel. Remek a rendezés, és Betty Gilpin óriásit alakít, miként a legvégén Hilary Swank is. Kettejük harca elképesztőre sikeredett a legvégső jelenetben. És még ezek után jön a csattanó, mely jócskán megdobja a színvonalat. Elsősorban olyanoknak ajánlom, akik szeretik a különleges thrillereket, és a sok véres jelenet sem probléma számukra. Bár én úgy gondolom, hogy aki bírja a Tarantino- vagy Robert Rodriguez-filmeket, annak a Vadászat is be fog jönni. Értékelésem erős négy csillag és 85%.

67 Vadászat  (2020)

akció | horror | politikai | szatíra | thriller

Egy tucat ismeretlen élete legdurvább kalandjába csöppen, amikor egy réten tér magához. Ekkor még sejtelmük sincs róla, hogy valamennyien egy kegyetlen játék kiszemelt... több»

1