2020.04.14 10:01 Artemisia Olvasottság: 224x
5

Egymásra találás

Gyönyörű film. Szép és szomorú. Egy gyógyíthatatlan beteg nő története, aki minden szálat el akar varrni élete utolsó napjaiban, és 2 nővér története is, akiknek rendezniük kell a nézeteltéréseiket, felszínre kell hozniuk az elfojtott sérelmeket, és ki kell adniuk a bennük lévő haragot és keserűséget, hogy tiszta lappal induljanak, sőt tulajdonképpen egy szanatórium története is, mely egyedi szolgáltatásokat kínál a betegeknek.

A középpontban mégis Emily és Ines testvéri kapcsolata áll, akiknek el kell veszíteniük egymást ahhoz, hogy újra egymásra találjanak; Emily haláltusája csak másodlagos ehhez az üzenethez képest, vagy akár egy eszköznek is lehet nevezni ahhoz, hogy a testvérek végre örökre kibéküljenek. Ez a különös kettősség teszi igazán széppé a filmet.

Egymásra találás

Igazából minden elemét láttuk már külön-külön, nem vet fel új feltevéseket, mégis beszippantja a nézőt. Maga a helyszín is gyönyörű, valóban eufórikus, elmélázó hangulat uralkodik a képernyőn. A karakterábrázolásban is remekel, Emily és Ines mély, eleven karakterek, a kettejük közötti érzelmi hullámvölgyek elviszik a vállukon az egész filmet, sőt még sok megválaszolatlan kérdés is marad velük kapcsolatban a szomorú végkifejlet után.

A másik sarkalatos pont pedig a maguk az őket megszemélyesítő színésznők. Eva Green és Alicia Vikander külön-külön is nagyszerű színésznő, de együtt fantasztikus párost alkotnak. Félelmetes érzékkel személyesítik meg az elhidegült, de szenvedélyes testvérpárt, akik meglehetősen kiszámíthatatlanok és szeszélyesek, mégis végig hiteles alakítást nyújtanak.

Az a fajta film, amin még napokig gondolkodhat a néző. Nekem az jutott eszembe, hogy szívesen olvasnám regényként ezt a történetet, úgy több tere lenne kibontakozni, mert ennyi mondanivalót és érzelmet egyszerűen nem lehet 1,5 órába összesűríteni.

59 Euphoria  (2017)

dráma | kaland | misztikus

Konfliktusban álló nővérek utaznak keresztül Európán egy titokzatos cél felé. több»

5