2020.04.17 21:53 Danny99 Olvasottság: 732x
0

Barátság extrák nélkül

Bevallom, a filmhez szkeptikusan álltam hozzá. Egyrészt a borzasztó magyar cím miatt. Őszintén, ki találja ki ezeket az idióta címeket? Másfelől Leslye Headland személye is komoly kételyt ébresztett bennem, akinek a Lánybúcsú című filmje véleményem szerint minősíthetetlen volt. A film tekinthető egy modern Harry és Sallynek, és mondhatni, vannak átfedések a Csak szexre kellesz, vagy éppen a Barátság extrákkal című filmekkel, ugyanakkor ma már romantikus komédiákban újat hozni aligha lehet.

A 2 főszereplő személye adott némi bizakodást, mert Jason Sudeikis több vígjátékán is kiválóan szórakoztam. Alison Brie pedig a mozivásznon is bizonyíthatott a Mad Men - Reklámőrültek, valamint a Balfékek utáni kiváló alakítása után. A két színész nem okozott csalódást, kiváló volt köztük a kémia annak ellenére, hogy nem ismerték egymást a forgatás előtt. Mindkettőjükön látszott, hogy élvezték a forgatást. Valószínűleg a titok az volt, hogy mind a 2 színész önazonos szerepbe bújt. Sudeikis hozta a tőle elvártat, a Családi üzemekben látott karakterének egy lightosabb változatát. Brie pedig a stréber és háziasszony szerep után végre magát adhatta. A mellékszereplők közül Adam Scottot emelném ki, aki kiválóan hozza a tenyérbemászó Matthew-t, akinek Lainey több mint egy évtizede a rabja.

Barátság extrák nélkül

Az egész film életszerű, próbálja mellőzni a hollywoodi cukormázat. A szereplők tényleg hús-vér emberek a maguk hibáival. Jake egy nőcsábász, akinél egy pótcselekvés a későn érését kompenzálja. Lainey pedig egy olyan férfiért epekedik és rendeli alá magát neki, akinél minden szempontból találhatna jobbat. Mindenki a környezetében ismer észérvek nélküli kapcsolatot, esetleg volt része olyan férfi-nő kapcsolatban, ami a szerelem és barátság között egyensúlyozott, és vagy úgy végződött, mint a filmben, vagy hagyta elmenni. A film pont ezt az életszerűséget erőlteti túl, amikor a két szereplő között annyira forr a levegő, hogy már irreális, hogy ennek ellenére ellenállnak a vágynak.

Az egyik fontos üzenete, hogy a múltbéli traumák komolyan rányomhatják a bélyegüket az életünkre, amit lehet kezeltetni, de az igazi gyógyír rá, ha találsz egy társat, aki elfogad, vagy támogat a gyógyulásban. A (sz)ex az oka mindennek egy igazán alulértékelt romantikus komédia, amit jó szívvel ajánlok bárkinek.

dráma | romantikus | vígjáték

Ami a film sztoriját illeti, egy jólelkű nőcsábász, Jake (Jason Sudeikis) és egy sorozatosan hűtlenkedő nő, Lainey (Alison Brie) még a főiskoláról ismerik egymást, ahol... több»

0