2020.04.20 19:07 Danny99 Olvasottság: 117x
0

Itt van Amerika, álomszép...

Az HBO Hollywoodot bemutató sorozata, ami Mark Wahlberg sztorijain alapszik. Vincent Chase (Adrian Grenier) színésztehetségről és a bandájáról szól. A csapat tagjai Eric "E" (Kevin Connolly), Vince legjobb haverja és menedzsere; Johnny "Drama" Chase (Kevin Dillon), Vinny féltestvére, egy elfeledett színész; Salvatore "Turtle" Assante (Jerry Ferrara), Vince sofőrje, és Ari Gold (Jeremy Piven), a nagyszájú, rámenős ügynök.

A sorozat bepillantást nyújt a sztárok fényűző életébe és nehézségeibe, de a filmforgatások és az ügynökségek működésébe is beleshetünk. A Chase tesók életén keresztül megtudjuk, hogy nincs kikövezett út a Hollywoodba kerüléshez. A sorozat évadai főként egy-egy film megszerzésére összpontosítanak, és az ezen való evődést és háttérben lévő hatalmi harcot mutatják be.

Itt van Amerika, álomszép...

A 8 évad három részre osztható. Az 1. évad külön említhető, ekkor még gyerekcipőben járt a sorozat, és ebből adódóan kevésbé ismert, vagy mára már elfeledett sztárok vendégszerepeltek. A 2. évadtól viszont valóságos cameo orgia zajlik, ugyanis az első évad óriási sikere miatt már nem nekik kellett puncsolni a sztároknál egy-egy szereplésért, hanem ők maguk jelentkeztek.

Egy igazi feel good sorozat volt, de ez nem ment a karakterek kárára, így is komoly fejlődés figyelhető meg a szereplőkön. Vince az indy filmeket végleg maga mögött hagyva mainstream filmes szerepet vállal, Dramának saját műsora készül, E bővíti az ügyféllistáját, és a magánéletben is sikeres, Teknőc saját bizniszbe kezd, Ari pedig a legnagyobb ügynökség vezére lesz. A sorozat itt viszont nem a lezárás mellett döntött, hanem két újabb évaddal tolta tovább a sztorit. Mind a kettő szezon sokkalta sötétebb volt, főleg a 7., ami egy sztár teljes leépülését mutatta be egészen a rehabig.vA 8 részes záró évad is drámai vonalakat tartalmazott. A rövidebb évad sajnos nem is volt elegendő a történetek kibontásához, így az utolsó részek meglehetősen csapongók voltak, egyes szálakat teljesen nyitva hagytak.

Ha nem is jósolt meg annyi történést, mint a Simpson család, de a szexuális zaklatás többször is szóba kerül. A 7. évad egyik főszála az NFL visszatérése Los Angelesbe, ami azóta duplán teljesült. A Törtetők dicsérete, ahogy egyes mellékszereplőket állandó tagokká emelték. Itt leginkább Lloydra (Rex Lee) és Sloanra (Emmanuelle Chriqui) gondolok.

Az Entourage egy látványos feel good sorozat, amit a helyszínek, cameok, sztorik tesznek igazán valósághű sorozattá. Sajnálatos módon a befejezés közel sem volt tökéletes, ugyanis a profitmaximalizálás jegyében az HBO-nak muszáj volt egy filmet is készíteni a bandáról.

88 Törtetők  (2004)

dráma | vígjáték

Vince Chase-t legutóbbi filmjének bemutatóján elhalmozzák dicséretekkel. Eric, Vince önjelölt menedzsere arra bíztatja a férfit, hogy utasítson el egy forgatókönyvet, amit el... több»

0