2020.04.24 15:13 Danny99 Olvasottság: 144x
0

A hülye nem jár egyedül

Francis Weber 2003-as francia vígjátéka az idő múlásával a klasszikusok közé emelkedett. A két, előszeretettel használt színészét ezúttal egymásnak ereszti. A pofonegyszerű sztori olyan közkedvelt színészekkel, mint Jean Reno (például A jaguár; 1996) és Gererd Depardieu (például Balekok; 1983, Apám, a hős; 1994) tökéletes recept a 90 percnyi szórakozásra. A film ennek ellenére veszteségesen zárt.

2 bűnözőről szól. A naiv, kisstílű idiótáról, Quentinről, és a nagyvárosi gengszterről, Rubyről, akik mindketten egy-egy elbakizott rablás révén a rács mögé kerültek, majd a tűz és víz a sors/rendőrség vezérkara révén egy cellába került. A két személy szöges ellentéte, ez okozza az állandó poénáradatot. Jean Reno hosszú ideig meg se szólal, amit Depardieu szófosása kiválóan ellensúlyoz az egész film során. A kettős útja a börtöntől a diliházon át vezet a szabad világig, ahol menekülésük során meg kell küzdeniük a rendőrökkel és a maffiával is.

A hülye nem jár egyedül

A két főszereplőn kívül a pszichiátert alakító André Dussoliert kell kiemelni, aki szintén emlékezetest alakít a "foltos doki" szerepében, de a klisés rendőrcsapat és a Vogel csapata is számos szállóigét szolgáltatott a nézők számára.

A sokszor bírált magyar szinkront ezúttal ki kell emelni, ami a frenetikus vígjátékot csak még jobbá tette.

Nyilván lehet csűr-csavarni, de ez egy two-men show, ami a két színész nagysága mellett azért működhet ilyen jól, mert szabadon engedték őket alkotni. A film semmilyen szintű komoly értéket nem közvetít, a célja másfél óra szórakoztatás, ennek tökéletesen eleget tesz.

86 Pofa be!  (2003)

krimi | vígjáték

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy... több»

0