86% 727 szavazat
Pofa be!

Pofa be!

Tais-toi!
Filmadatlap
43
Vélemények (43)
16
Szereplők (16)
26
Képek (26)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

Hol nézheted

Gérard Depardieu

FILMINFÓ

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

Rendező: Francis Veber
Forgatókönyvíró: Francis Veber, Serge Frydman
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier (HU): 2004.01.15.
 
2024.02.01 Sandor

legújabb vélemény

De hányszor!

Ó, nem is tudom, hányszor láttam! Reno és Depardieu kettősén mindig könnyesre nevetem magam. Ugyanakkor megható is.

1
 
2021.03.24 jakedave

a nap véleménye

Quentin vagyok Montargis-ból...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amikor először láttam ezt a filmet, a játékidő alatt szinte végig a padlón fetrengtem, mialatt könnyesre röhögtem magam. Mostanában láttam körülbelül huszadjára, és még mindig hangosan nevetek, amin én is meglepődtem, mert nem sok ilyen film van. Itt... Teljes kritika

5
 
2017.07.29 Orosz István

Nagyon jó kis francia vígjáték, poénos vicces. A sztori is nagyon jó. Van benne mondanivaló bőven. A vége is nagyon jól végződik, és a két színész is zseniális.

3
 
2016.08.05 mamiéstöti2

Jean REno legjobb vígjátéka szerintem. Amikor daruval szöktetik meg a főhőst az elmegyógyintézetből, és a Ruby b*** meg jelenet a két kedvencem, nem beszélve a versenyló fotójáról.

2
 

A két színészóriás egymást múlta felül ebben a szórakoztató kis francia moziban. Jó, érdekfeszítő és tartalmas a történet, persze végig ott van velünk a humor is. Ajánlott kategória.

1