68% 179 szavazat
Nyugati nyaralás

Nyugati nyaralás

Nyugati nyaralás
Filmadatlap
18
Vélemények (18)
17
Szereplők (17)
7
Képek (7)
4
Videók (4)
5
Érdekességek (5)
Díjak
2
Filmkritika (2)
7
Cikkek (7)
Fórum

Hol nézheted

Mészáros Máté
Mészáros Máté
Pokorny Lia
Pokorny Lia
Mészáros Máté
Orosz Ákos
Ötvös András
Szervét Tibor

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

A nyolcvanas évek Magyarországán járunk. Maurer Gyuri, a veszprémi autószerelő mindig, mindent meg tud oldani, a pártvezetők Ladáit is ő bütyköli. A család végre lehetőséget kap egy kis kiruccanásra a riviérára, amikor a várt négy útlevél közül csak három érkezik meg.
Gyurinak ekkor hatalmas… Több


Forgatókönyvíró: Tasnádi István
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2022.09.15. | Netflix (2023.02.01.) | Filmio (2023.06.15.)
Forgalmazó: Forum Hungary
 
2023.11.15 HungarianVoice

legújabb vélemény

Ha eltekintünk a krimi szál komolytalanságától, akkor egy igazán szórakoztató vígjátékot kapunk Pokorny Lia és Mészáros Máté bravúros színészi játékával.

1
 
2023.01.27 Caravaggio1978

Kis nosztalgia

Volt egy olyan érzésem, hogy a lassan már kevés emlékezőnek szól ez a film, akik ezt tényleg valamilyen szinten, gyerekként, tizenévesként vagy már felnőttként megélték. Kicsit Mézga család feelingje volt az egésznek. Amúgy nagyjából tényleg ilyen volt, eredeti kaják, és még volt nyár, és meleg Balaton. Mondjuk nem tudom, hogyan jött össze a német külügyminiszter Kádárral meg az Anna bállal, azt nem tudtam fejben összerakni. Pár véletlen kis baki is szemet szúrt, pl. a repülőgép felirata, mire leszállt, átfestették? :) Végül is egy szórakoztató, itt-ott kissé bugyuta, eltúlzott, a magyar filmekben szokásos jelenetekkel tarkított mozit tudhatunk magunk után.

5
 
2023.01.25 Crystaldeer

A végére megtetszett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon vártam, aztán mikor elkezdtem nézni, először azt hittem, hogy csalódás lesz. A film első felét eléggé unalmasnak találtam. Sőt, mivel én egy családi vígjátéknak hittem az előzeteséből, ahogy telt az idő, egyre jobban azt kezdem érezni, hogy e... Teljes kritika

3
 
2022.09.21 Gábor390920

Azok a ‘80-as évek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már az előzetes is ígéretesnek tűnt, így természetes volt, hogy megnézzük a filmet. A történetet nagyjából már az előzetesből megtudjuk, egy-két csavart azonban a film is tartogat nekünk, nézőknek. A korabeli felvételeknek, valamint a televízióban lévő műsoroknak és a zenéknek köszönhetően még jobban azt érezzük, hogy tényleg a ‘80-as években vagyunk. Egy átlagos magyar család kalandjait követhetjük végig, akik csak a megérdemelt pihenésüket szeretnék eltölteni nyugaton, ehelyett itthon kell maradniuk, de ebből ők kihozzák a legtöbbet magyaros furfanggal, és a végén még a rendszert is sikerül kijátszaniuk. Összességében újabb remek hangulatfilm született a magyar filmpalettán a Nyugati nyaralással, melyhez a színészek is sokat adtak és látszott rajtuk, hogy ők is élvezték a szerepüket. Így ősz elején még a nyarat is visszahozza számunkra másfél óra erejéig.

2
 
2023.03.04 Klauka89

Wasserbringa és a Balcsi

Féltem, hogy ez is egy elcsűrt magyar film lesz, de voltak benne jó poénok, a szereplőgárda is tetszett. Bevonták a gyerekeket is a buliba. Összességében egy nézhető, szórakoztató film jött ki belőle, a maga retró sajátosságaival.

1

A film 132 361 735 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 84 123 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Elnyerte a CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját.Szerző: csd

#2
 

A film nyitóhétvégéjén 22 ezren váltottak rá jegyet.Szerző: csd

#3
 

A filmben látható egy Sport szelet plakát, ami azért érdekes, mert Mészáros Máté a márka arca. Szerző: indingo

#4
 

A filmben feltűnik Noszály Sándor egykori teniszező is, aki saját magát alakítja. Szerző: indingo

#5
 
(2023. 06. 23.)
Rezső, kussolj már!
Lévai Balázs és Tiszeker Dániel az egyik legamerikaibb műfaj után most hamis nosztalgiával támad. Új filmjük Bundesliga-frizurával, a Balatonnal és a nyolcvanas évek klasszikusaival szólítja meg a nézőt. Több
 
Értékelés: 5/10
(2023. 05. 15.)
A Nagykarácsony alkotói visszatértek a napsütéshez, csak ugrottak pár évtizedet visszafelé – és NSZK turistákat csináltak egy csacsika családból. Több