Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Nyugati nyaralás (2022)

Nyugati nyaralás
Filmadatlap
 
17
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
4
Videók

Galéria (7)

Mészáros Máté
Mészáros Máté
Pokorny Lia
Pokorny Lia
Mészáros Máté
Orosz Ákos
Ötvös András
Szervét Tibor

Videók (4)

 
Szilárd-Leo   2023. 02. 08.

legújabb vélemény

0
Nyaralás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sziasztok! A Nyugati nyaralás egy igazi korszakzáró film. Mindig a múlton kell rágódni? De most már elég legyem! Amit filmben látunk, minden igaz. Csak annyi, hogy ha már filmet csinálunk, akkor fekete-fehérben kellett volna, mert így lenne hiteles. A film egy családi nyaralásról szól. És tényleg azért nem kapta meg az útleveleket, hogy nehogy disszidáljon a család külföldre. Tehát maradtak itthon a „Balcsin”. Eddig bírtam nézni. Ennyi.

 
Crystaldeer   2023. 01. 25.

2
A végére megtetszett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon vártam, aztán mikor elkezdtem nézni, először azt hittem, hogy csalódás lesz. A film első felét eléggé unalmasnak találtam. Sőt, mivel én egy családi vígjátéknak hittem az előzeteséből, ahogy telt az idő, egyre jobban azt kezdem érezni, hogy e... teljes kritika»

 
Gábor390920   2022. 09. 21.

2
Azok a ‘80-as évek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már az előzetes is ígéretesnek tűnt, így természetes volt, hogy megnézzük a filmet. A történetet nagyjából már az előzetesből megtudjuk, egy-két csavart azonban a film is tartogat nekünk, nézőknek. A korabeli felvételeknek, valamint a televízióban lévő műsoroknak és a zenéknek köszönhetően még jobban azt érezzük, hogy tényleg a ‘80-as években vagyunk. Egy átlagos magyar család kalandjait követhetjük végig, akik csak a megérdemelt pihenésüket szeretnék eltölteni nyugaton, ehelyett itthon kell maradniuk, de ebből ők kihozzák a legtöbbet magyaros furfanggal, és a végén még a rendszert is sikerül kijátszaniuk. Összességében újabb remek hangulatfilm született a magyar filmpalettán a Nyugati nyaralással, melyhez a színészek is sokat adtak és látszott rajtuk, hogy ők is élvezték a szerepüket. Így ősz elején még a nyarat is visszahozza számunkra másfél óra erejéig.

 
Caravaggio1978   2023. 01. 27.

2
Kis nosztalgia

Volt egy olyan érzésem, hogy a lassan már kevés emlékezőnek szól ez a film, akik ezt tényleg valamilyen szinten, gyerekként, tizenévesként vagy már felnőttként megélték. Kicsit Mézga család feelingje volt az egésznek. Amúgy nagyjából tényleg ilyen volt, eredeti kaják, és még volt nyár, és meleg Balaton. Mondjuk nem tudom, hogyan jött össze a német külügyminiszter Kádárral meg az Anna bállal, azt nem tudtam fejben összerakni. Pár véletlen kis baki is szemet szúrt, pl. a repülőgép felirata, mire leszállt, átfestették? :) Végül is egy szórakoztató, itt-ott kissé bugyuta, eltúlzott, a magyar filmekben szokásos jelenetekkel tarkított mozit tudhatunk magunk után.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 09. 25.

1
Jó volt

Egy esti mozinak jó volt. Nevettem jópárszor, de többet is ki lehetett volna hozni belőle.

 
Emmersson   2023. 02. 06.

0
A nyugatló hanyat

A besúgó farvizén siklik a film. Nosztalgia-faktor, '80-as évek zenéi, autói és stílus(talanság)a. Csakhogy korrekt sztori és jó színészek nélkül ez édes kevés. Botrányosan gyenge volt Pokorny Lia és Mészáros Máté együtt és külön is. A gyerekek sem alkottak maradandót. Szervét hozta a kötelezőt, de ő sem dobott sokat a filmen. Patkós Mártonra figyelek A besúgó óta, itt rövid jelenetet kapott ifj. Soltész Rezsőként. Nem nevettem, pedig állítólag vígjáték volt. Még nosztalgia miatt sem ajánlom.

 
Tibor   2022. 09. 15.

2

Nagyon jó kis üdítő vígjáték ez így a nyár végére, én nagyon élveztem, és másoknak is csak ajánlani tudom.

A film 131 706 882 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 83 135 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Elnyerte a CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját.

(csd)
 

A film nyitóhétvégéjén 22 ezren váltottak rá jegyet.

(csd)
 

A filmben látható egy Sport szelet plakát, ami azért érdekes, mert Mészáros Máté a márka arca.

(indingo )
 

A filmben feltűnik Noszály Sándor egykori teniszező is, aki saját magát alakítja.

(indingo )