Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
75

Tied a világ (2018)

Le monde ou rien
Filmadatlap
 
33
Szereplők
5
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
Ákos Varga   2019. 05. 24.

legújabb vélemény

Gyűlölet helyett őrület – Tied a világ

A kliprendezőként is aktív Romain Gavras második nagyjátékfilmje egy Guy Ritchie és Mathieu Kassovitz szellemében fogant lendületes, vicces és eszement trip a francia bűnözés világába, miközben felnövés- és megváltástörténetként is megállja a helyét. Francois (Karim Leklou) kisstílű, kövérkés drogdíler, aki nemcsak hogy a mamahotelben lakik, de ezen kívül is nehezen tud kilépni szerencsejátékfüggő, dörzsölt édesanyja, Danny (Isabelle Adjani) árnyékából. Saját biznisz elindításán fáradozna, ám, amikor az anyuka elkártyázza a jégkrém-exportra szakosodó cég beindításához szükséges pénzt, Francois kénytelen elvállalni egy pénz- és drogszállítással egybekötött melót Spanyolországban, hogy a függe... több»

 
fester   2019. 05. 10.

Hát, ennek a filmnek egyszerűen nagyobb volt a füstje mint a lángja. Egyszerűen vártam és vártam, hátha történik majd végre valami izgalmas, de nem igazán jött semmi. A történet jobbára kiszámítható, így nem is igazán tudott lekötni. Nagy kár, mert szerintem bőven van potenciál az egészben.


 
Turon   2019. 05. 09.

Na, ez a film le se tagadhatná, hogy Franciaországban készült, nem túl eseménydús, noha a karakterek és cselekmény is egyúttal nagyon kifinomultak, a jellemvonások nagyon árnyaltan vannak körvonalazva. Bár nem egy emlékezetes alkotás, ennek ellenére nekem bejött egyszeri nézés után is a Tied a világ. Mindenkinek csakis ajánlani tudom.

 
pet-et   2019. 05. 03.

Szerintem baromi szórakoztató film lett a Tied a világ, pörgős, humoros és abszolút leköti a figyelmet. Nálam ez eddig az év legnagyobb pozitív csalódása. Nagyon bízom benne, hogy megtalálja majd a film a közönségét, mert abszolút rászolgált. A meglepetés hatása alatt akár öt csillagot is adtam volna rá, de legyünk reálisak. :) Mindenesetre tökéletesen nyugodt szívvel tudom ajánlani.

 
coyote   2019. 05. 02.

Én vagyok az az arc, aki zsigerből utálja az olcsó francia vígjátékokat, de a Tied a világ valami más, sőt, valami nagyon-nagyon más. Romain Gavras meglepett, ami ritkán fordul elő (és ezt most nem nagyképűségből mondom), és bárcsak több ilyen lenne. Közben van egy olyna érzésem, hogy nem feltétlenül fogom évek múlva is emlegetni, de most nagyon betalált. Nézd meg a trailert, menj el a filmre, és írd meg, ha nem volt igazam! :)

Vincent Cassel
 
A Tied a világ jó alternatíva lehet egy unalmas hétvégén, főleg akkor, ha kedveljük ezt a gondolkodást nem igénylő műfajt, amiben magyar fesztiválslágerekre is ráismerhetünk. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.