2020.06.26 20:48 Barbara Diána Horváth Olvasottság: 804x
0

Vizuálisan jó, kicsit sokkolt....

A véleményem spoilert tartalmaz.

A sok negatív Stockholm-szindrómás kritika miatt néztem meg. Hát hol is kezdjem... Elolvastam pár véleményt itt is. Valamit hozzáfűznék az Árnyalat-trilógiához való hasonlításokhoz.

Vizuálisan jó, kicsit sokkolt....

Nekem az első erotikus könyvem volt a Szürke 50 árnyalata. Igaz, akkor még nem volt kint a filmváltozat. Bevallom, nekem teljesen új volt ez a műfaj. Arra jó volt, hogy felkeltse az érdeklődésem. Harmadik nekifutásra olvastam el, mert nem tudtam, mit esznek rajta. És csak ekkor jutottam túl a tizenikszedik oldalon. Azt kell, hogy mondjam, amiket utána olvastam, összehasonlíthatatlanul jobbak voltak, mint az Árnyalat könyvek. Már azt sem tudom, hogy végül is 3 vagy 4 könyv volt. Viszont az azért összeköti ezeket a műveket, hogy sok pontban hasonlítanak. Persze valamivel jobb, ha két értelmesebben viselkedő ember kerül össze.

Szóval ezzel azt akartam leírni, hogy a hasonlóságok a műfaj sajátosságaiból adódnak szerintem. Ha első pillantás után összejönnének, akkor az már tényleg pornó lenne. Kell valami, ami kicsit megnehezíti a dolgot. Hát most itt az, hogy egy egoista f.szfej volt a pasi, és inkább elrabolta a csajt, minthogy elkezdjen neki udvarolni. Jah, valószínűleg sosem csinált még ilyet, hiszen minden nő a lábai előtt hever. Számomra érdekesebb lett volna, ha valahogy elcsábítja, aztán rájön a csaj, hogy mondjuk nem véletlenül találkoztak abban a szállodában, és emiatt akad ki. Csak akkor lehet, nem kapna ekkora hírverést. Meg ugye ez egy más sztori.

Érdekes számomra az is, hogy az ilyen könyvek vége általában az, hogy beleszeret a csaj a pasiba, rengeteg viszontagság után persze összeházasodnak és gyerekeik lesznek, és lám, a nagy macsó még a gyerekekkel is jól elvan, és még tucat gyerek mellett is szuperfantasztikus szexuális életet élnek. Ezzel szemben ez a vég... hm... fura volt... Valahogy mégis úgy érzem, hogy a happy end elmaradása nem gond. Sokkal valóságosabb így. Vagy éppen, hogy nem. Nem tudom, attól függ, abban hiszünk-e, hogy a pénzeszsák bűnözők elnyerik tetteik után a méltó büntetés, vagy boldogan élnek, míg meg nem...

54 365 nap  (2020)

dráma

Massimo Torricellinek, a szicíliai maffia fiatal és jóképű vezérének nincs más választása, mint átvenni a szervezet vezetését az apja meggyilkolása után. Laura egy varsói... több»

0