2020.09.12 21:14 Hámori Balázs Olvasottság: 575x
1

Csalódás

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Elmondani nem lehet, mennyire vártam ezt a filmet a Démonok között filmek után, mivel ezek a filmek nagyon is visszahozták a horror iránti rajongásom, ami szép lassan elkopott a silányabbnál silányabb művek miatt, és most úgy tűnik, megint elindultunk a lejtőn. Ha kicsit is megerőltetik magukat, vagy csak hozzák a Démonok között színvonalat, kész siker lett volna, de sajnos következetlen, hülyeségekkel teli, és persze a jump-scare az ijesztés csúcsa, sajnos mivel többre nem futotta.

Csalódás

Adott egy román kolostor az erdő mélyén, amitől már a helyiek is tartanak, és ahol egy halott apáca hírére a Vatikán elküldi háztáji ördögűzőjét, valamint egy apácanövendéket (akinek amúgy látomásai vannak csak azért, hogy a végén lévő boss fight előtti jelenet meglegyen magyarázva). Ez egyébként még jó is lenne (mondjuk), de annyira tökölősre veszik, és olyan hülyeségeket vesznek be/nem gyanús nekik rögtön, hogy az nevetséges...

Ami számomra még röhej volt, hogy meg kellett oldani, hogy Francit szállja meg a démon, ami oké a Démonok között miatt, de itt végig Az apácanövendék van a középpontban, és Francit kb. véletlenül szállja meg, amit elsőre nem is mutatnak (elfelejtették?). A démont egyébként Jézus Krisztus vérével sikerül legyőzni, na itt is voltak problémák. Jézus Krisztus vére ugye a legszentebb ereklye, és úgy "ölik" meg vele a démont, hogy az arcára köpi a fiatal apáca, és hát meghal, ahogy normális esetben történne, csakhogy utólag kiderül, hogy mire megölik, már megszállta Francit, ami azért vicces, mert ha már megszállt valakit, az ő testét irányítva kéne ténykednie, ennek ellenére puszta kézzel akarja megölni a fiatal apácát :D.

Magyarul meg is ölték a démont, meg nem is, amivel a magyarázat a baj, mert láttam már olyat, hogy azt hitte a főszereplő, hogy "X" a megoldás, de nézőként tudtam, hogy ez alaptalan feltételezés; de ott legalább volt egy elfogadható magyarázat, de itt azt nem tudtam lenyelni. Az is vicces volt hogy a démonunk megjelölte a fiatal apácát, aki ezt konkrétan le se sz@rta, oké, hogy nem érzi, hogy egy pentagramot karcolt a hátába, de meg se nézték a sebét. A démon meg abszolút unalmas volt.

A jump-scare már rég óta nem ugraszt meg, kivéve, ha ügyesen használják (ritkán és kiszámíthatatlanul), de mindig tudni lehetett, mikor fog jönni, egyébként meg úgy mászkált a démon föl-alá, mint szatyor a szélben. A hangokkal igyekeztek fokozni még a besz@ratás faktort, de ez is gyenge volt. Egyszerűen ez a film egy kihagyott ziccer és nagy csalódás volt sokak számára. Mindenképp nézd meg, mert simán lehet, hogy neked tetszeni fog, de ha horror rajongó vagy, ne számíts sokra, csak saját felelősségre!

60 Az apáca  (2018)

horror | misztikus | thriller

Fogarasföldön egy kolostor szörnyű titkokat őriz, melyek felderítésére Róma kirendel egy apácából, egy szerzetesből és egy újoncból álló csoportot. Valamennyien sejtik,... több»

1