2020.11.18 19:33 Crystaldeer Olvasottság: <100x
1

Többet érdemelt volna

Anyummal nagy Hannah Swensen könyvrajongók voltunk még a 2000-es években, de sajnos végül nem olvastam végig, mert már a könyv megjelenésére is mindig éveket kellett várni, miközben Amerikában folyton jött ki az új kötet, aztán volt, hogy egy-egy könyvet újra kellett olvasnom, mert már elfelejtettem, mi volt benne, mire a következő megjelent. Ezért örültem nagyon, amikor a szabadságom épp anyummal töltöttem, és kerestem valami filmet, és teljesen véletlenül találtam rá.

Sajnos az örömöm hamar alábbhagyott, mikor megnéztem ezt a filmet. Aki esetleg nem tudná, összesen 5 rész készült, mondhatni egy minisorozat, de valahogy ez is megszakadt, és most sajnos nem a szinkron, mint a könyv esetében a magyar fordítás miatt, hanem egyáltalán nem gyártották 2017-től tovább, így aki képes végignézni, az a végére szépen hoppon marad, hogy akkor most mi lesz, kit választ majd?

Többet érdemelt volna

Ami nekem nagy csalódást okozott, hogy a könyv alapján egyáltalán nem így képzeltem el, ez az egész film tipikus kanadai hangulatot adott az egésznek. A cselekmény egy egyszerű tóparti kisvárosban játszódna, közben itt meg egy elég gazdag környezetet mutat be, a szereplők már-már unszimpatikus, beképzelt, pénzes emberek.

Míg a könyvben egy teljesen egyszerű, szinte már roncs autója van a szereplőnek, itt a legdrágább terepjárója van, mivel hát, ugye ez Kanada, ott mi mással járnának az emberek a hegyekben? A két csávó pedig itt még annyira nem is tűnt fel, de a további részekben nagyon, szinte annyira hasonló a hangjuk, mintha ugyanaz a személy szinkronizálta volna őket, és szinte ugyanúgy néz ki mindkettő.

Egyszóval bocsi, de ez a film nem lett jó, gyenge feldolgozása egy szuper regénynek. Sajnálatos dolog, mert a könyv világhírneve után többet érdemelt volna.

krimi | misztikus | romantikus

Készült Joanne Fluke regénye alapján. Eden Lake álmos minnesotai kisváros, ahol a helyi élet központja Hannah péksége. A sütikészítés mellett Hannah állandó késztetést... több»

1