2020.12.06 09:56 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

A hatalom akkor is győz, ha veszít

Azt hiszem, ez a film kellően tükrözi jelen világunkat. A mondanivalója annyira tanulságos, hogy az rémisztő. A történet kicsit nehezen indul, de érthető. A megrázó képsorok akár felkavaróak is lehetnek, de sajnos az emberi kapzsiságnak és hatalomvágynak nincs határa, és ez a film hűen tükrözi ezt.

Egy volt CIA rádiós, akinek a családjával való kapcsolata és az önismerete szinte romokban hever, rádiózással próbálja enyhíteni lelki fájdalmait. Ezt nagyon jól mondja a filmben a felesége, hogy sokkal többet kiad magából a rádióban, mint otthon a gyermekének és neki. A történet ezután felpörög némi akcióval, majd a végén egy drámai lövöldözéssel a megfelelő mederbe terelődik. A vége ugyan pozitív, de valahol mégis az emberben a Sötét titok hallatán keserűség és fájdalom marad meg, amit ez a film át is hat.

A hatalom akkor is győz, ha veszít

Összességében a történet forgatókönyve jó, a rendezés jónak mondható. A szereplők közül Andy G.-t tudom csak kiemelni, hiszen ő adja meg azt az alapot, ami a filmben egy elengedhetetlen kapocs. A képi és hangi effektek szerintem jók lettek, főleg az erdős jelentek, amik igazán jól sikerültek. Így az osztályzatom erős négy csillag, bár talán ez a film megérdemelt volna akár öt csillagot is, de nem tudott olyan magasságokba emelkedni, és nem adott annyi tartalmat, amiért ez megérdemelte volna.

Igazából még azt is el tudom képzelni, hogy ez egy igaz történeten alapszik. Túl sok volt a filmben az a melankolikus jelent, ami az embert nem felemeli, hanem talán kicsit le is húzza. Másrészt pedig kapunk az életből egy szelet igazságot, ami szerintem a való világban is létezik, és bár ellene nem lehet így harcolni, de talán tenni lehet, és az ellenük folytatott harc akár sikerrel is vehető, de a hatalom akkor is győz, ha veszít.

Igazából csak ajánlani tudom ezt a filmet mindenkinek, főleg felnőtteknek, mert tanulságos akár család-, akár cégvezetés és szemlélet szempontjából. Bár nem sok olyan mélyreható érzelmet ad ki magából, amit szerintem jobban is tükrözhettek volna, de azért vannak igen komoly részek is. Amit hiányoltam, a szerelem érzete és a szeretet nagyobb megnyilvánulása. Nézhető film, akár többször is. Üdv, Yosi

akció | thriller

Ecuador dzsungeleiben vér szennyezi a vizeket. Egy multinacionális nagyvállalat szövetséget kötött az ország könyörtelen uraival, és azzal sem törődik, ha ezért számtalan... több»

1