2021.02.28 10:58 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Mi kell Marynek?

A történet nem rossz, csak kétségek közt hagyja az embert, amit nap mint nap érezhetünk vagy megkaphatunk. Egy fiatal lány, aki – mondhatnám azt is – feltűnési viszketegségben szenved, börtönbe kerül, mert súlyosan bántalmazott egy másik lányt. A büntetés letelte után újra kikerül az életbe, és ugyanitt minden meg is változik számára, meg nem is, hiszen az otthoni családi konfliktusok ugyanúgy érik. Barátnője épp férjhez menni készülődik, és ez szinte mindent megváltoztat. Az eddig elrejtett érzelmek, barátságok felszínre kerülnek. A világ Mary ellen van, bármit csinál, és még egy olyan kívánalom is keletkezik, amiben ő nem a legjobb. Az esküvőre egy kísérőt kell vinnie.

Szóval a történet akár életszerű is lehet, de a kialakult viszony, amibe csöppen, megváltoztatja. Felméri a körülötte lévők boldogságát és életét, majd egy döntést hoz, aminek egy másik nő is részese. Ez akár romantikus filmnek is mondható a nő és nő kapcsolatáról, ami – valljuk meg – a mai világban is jelenség. Azt, hogy ezt az "érzést, szerelmet" hogy kapják meg, na erre ez a film egy remek "bemutató", amikor a nemi ösztönök másképp működnek. Mindezzel nincs gond, hiszen mindenki vonzódik valakihez. A film többek között a párkapcsolat kialakulását is szerintem jól szemlélteti, és talán azt a világot, amiben most a fiatalok vannak.

Mi kell Marynek?

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés már gyengébb. A színészek nem tudnak annyi pluszt adni a filmhez, amivel feljebb tudnák emelni egy jó szintre, de itt megjegyzem, az ének előadás viszont jó. A hangi és képi effektek rendben voltak. Így ez a film a három és a négy csillag között mozog, de én a hármat adom csak meg, mert a színészi játék és a rendezés ezt mutatta. Érzelmek terén viszont sokat ad és mutat be, akár élethelyzetünktől függetlenül, egy tinédzser szemével látva a világot. A végkifejletét vehetem pozitívnak, hiszen Mary felvállalja másságát, és elindulhat a boldogság felé. Azt, hogy ez szintén hogyan alakul, ami elég sok nehézséggel jár, már nem mutatja a film, hanem egy pozitív hatással zár, ami szerintem jó befejezés.

A film üteme és menete kicsit nehézkes, és valahogy nem érezni benne azt a ritmust, amit kellene. Viszont vannak olyan jelenetek, amik pozitívak, csak ez nagyon kevés. A színészi teljesítmény nem éri el a jó szintet, bár hűen mutatja be azt a durvaságot, lazaságot, amit akár az életben tapasztalhatunk. A pozitív jelenetek közé sorolom a fotós nő énekét és azt a pillanatot, amikor Mary pont azt a lányt akarja kiszolgálni, akit megveret. Ezen pontokon lehet érezni, hogy remek hatással illeszkedik a filmbe, és ezek kiemelkedő pontok.

Igazából csak ajánlani tudom, remek kis kikapcsolódás, amitől ugyan nagy boldogság nem fog bennünket elárasztani, de kaphatunk egy remek kis élményt. Üdv, Yosi

dráma | romantikus | vígjáték

A felnőtté válás kezdetén az ember úgy érezheti, hogy a gyerekkori barátságok megváltozhatnak és eltűnhetnek az életéből. Így van ezzel Mary is, aki fél év után szabadul a... több»

1