2021.05.07 22:10 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Öltözz fel, mert megfázol!

Nos igen. Michael Caine hatalmas figura és zseniális színész. Rengeteg jó, sőt kiváló filmben játszott, de én ezt a moziját is kifejezetten kultiválom. A hangulata, a képi világa és a zenéje, ami egy kifejezetten jó alkotássá teszi a mozit. A rendező, Brian De Palma sokak kedvence, sokan pedig csak a nagy "plagizálónak" vagy "másolónak" hívják. Valami kis igazság van benne, hiszen Hitchcock filmjeiből átültet néha dolgot, átkomponál a saját ízlése szerint. De nincs is ezzel semmi gond, személy szerint szeretem a filmjeit. Plusz volt már ilyen a világtörténelemben ugyebár. Ha eredményre vezet, akkor hajrá, Alfredtől úgysem vitatja el senki a zsenialitását.

Na nézzük a sztorit, miből is élünk! Adott egy kissé frusztrált háziasszony, aki már annyiszor kilakkozta a körmét, befestette a haját, hogy úgy döntött, kikészül egy kicsit. El is kezd járni terápiás kezelésekre Dr. Robert Elliotthoz, aki nem az olcsó kategóriába tartozik. Kate (Angie Dickinson) lassan belehabarodik a pszichiáterbe, és megpróbálja a rendelőben elcsábítani a férfit, aki viszont ellenáll. Bánatában elsétál egy múzeumhoz, és ott elkezd flörtölni egy idegennel. Persze az ágyban kötnek ki, és a hatalmas ágycsata után Kate elindulna haza, de a férfi már alszik.

Öltözz fel, mert megfázol!

Az asztalon talál egy dokumentumot arról, hogy Warren (Ken Baker) bizony nemi beteg. Kate teljesen megdöbben, és szinte futva menekül, majd a ház előtt észreveszi, hogy a jegygyűrűjét fent hagyta. Visszamegy, de a liftben egy napszemüveges, magas, szőke csaj rendesen felszabdalja a csalárd háziasszonyt. Egy luxusprosti, Liz Blake (Nancy Allen) észreveszi a gyilkost, és kezdhet is rendesen aggódni, hiszen most már ő lesz az első számú célpont. Eközben Dr. Elliott érdekes üzeneteket kap egy transznemű betegétől, Bobbitól.

Bobbi új orvosa, Dr. Levy is aggódik a betegért, hiszen nagyon furcsán viselkedik. Eközben Liz életére tör a gyilkos, de Peter, aki az áldozat, Kate fia (Keith Gordon), megmenti több alkalommal is. Marino nyomozó (Dennis Franz) nem kifejezetten hisz Liznek, a lány szakmájából kifolyólag...

Egyszóval. Remélem, meghoztam a filmhez a kedvet, nekem nagy kedvencem. Ralf D. Bode tökéletesen fényképezett, korának egyik zsenije volt. Tökéletesen játszik a színekkel, az árnyékokkal és a fényekkel. A nyolcvanas évek a kísérletezgetők időszaka volt, és rettenetesen sok gagyi, értékelhetetlen film került ki a stúdiókból. (Persze ez ma hatványozottan igaz - Asylum!!!) De azért Palma és Caine miatt nézzük már meg ezt a filmet, könyörgök; hiába jelölték Arany Málna díjra.

Amerika nem a hatalmas IQ dzsungele, maradjunk annyiban, és ugye az elmúlt 40 évben ez csak romlott. Egy misztikus, erotikus horror, persze nem mai szemmel. Érdemes rászánni az időt.

erotikus | misztikus | thriller

A thriller központi karaktere az unalmas házasságban tengődő Kate Miller, aki erotikus fantáziálásban keres némi izgalmat egyhangú életében. Egy kiállításon találkozik egy... több»

2