2021.08.30 23:21 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Átpasszolni egy démont? Ne vicceljetek már!

A 2010-es második epizód a 2007-es film előzményfilmjeként lett legyártva. Magyarázatot ad, hogy Katie és Micah otthona hogyan is lett a fura események színhelye. Bár olvasmányaim alapján a démonok nemigen passzolhatók át... Gyerekek, ezek nem focilabdák! Hogy ezt egy mexikói dada magyarázza el, na ez már egy kicsit bosszantó. Ez az egyik nagy gond ezekkel a filmekkel, hogy az ilyen "eseményekhez" tartozó anyagot nemigen szokták elolvasni rendezők és a forgatókönyvírók. Nem is értem, de komolyan.

Amúgy a sztori itt sem bonyolult, hiszen adott egy fiatal házaspár, akik szemmel láthatóan jó anyagi körülmények között élnek, és mégis, a nyugodt életükbe egyszer csak beüt a krach. Felforgatva találják a lakásukat, mire hazaérnek. A családfő pedig úgy dönt, hogy a családja érdekében bekamerázza a lakást és az udvart. Persze a lényegi részek csak ezek után jönnek. Egyvalami amúgy nem teljesen tiszta számomra. Apuka (Brian Boland) felszerelteti a rengeteg kamerát, majd szinte soha nem nézi meg. Minek? Inkább tippelget, hogy mi is történhetett. Komoly...

Átpasszolni egy démont? Ne vicceljetek már!

Tod Williams azért csinálhatta volna pörgősebbre a filmet, kicsit álmosító a tempó. Sok benne a felesleges dialógus, és nekem a végén a pincejelenet, plusz a kereszttel hadonászó Daniel nem kompatibilis a történettel. Ja, és elégetünk egy fényképet, és huss, a démon máris Katie (Katie Featherston) és Micah (Micah Sloat) házában virgonckodik? Ez blődség, és nálam ez az ötlettelenségre mutat rá. Ráadásul Kristi (Katie Featherston) nekem nagyon súlytalan, mintha ő maga lenne egy másodrangú szellem.

Egyszóval az alapötlet jó, csak a kivitelezés rettenetesen összecsapott (az elvártakhoz képest), és még így is élvezhető a found footage mozi. Szóval a kutyus sokkot kap, mikor a pincében a démon megtámadja, majd észreveszik a "meus" (enyém) szót az ajtóba karcolva. Még ezen események előtt Ali (Molly Ephraim) kideríti, hogy egyesek a gazdagságért és hatalomért felajánlhatják elsőszülött fiúgyermeküket a démonnak, és itt is ez történhetett. Szóval Daniel és Ali beviszi a kutyát a kórházba, eközben Kristit megszállja a démon. Másnap Daniel megnézi a felvételeket, és megkéri az elküldött dadust, Martinát (Vivis Cortez), hogy segítsen.

A dadus készít egy keresztet, és annak segítségével kiűzik Kristiből a démont, majd Ali tiltakozása ellenére Katie-be száműzik. Három héttel az események után Katie panaszkodik Kristinek, hogy most meg náluk vannak furcsa események. Ó, azt elfelejtettem mondani, hogy Kristi a megszállottság alatti állapotából semmire sem emlékszik. Szóval Katie elpanaszolja a náluk tapasztalható eseményeket, mire Kristi azt javasolja neki, hogy engedje el, és akkor abbamarad. Majd, mint az első részből már tudjuk, Katie megöli Micah-ot, majd Elmegy Kristiékhez, és őt is, meg a tévét néző, gyanútlan Danielt is megöli, majd a kis Huntert magával viszi. Mire Ali hazaér pár nap múlva, már csak a holttesteket találja meg, ráadásul Hunter és Katie eltűntek.

Nagyjából ennyi a film, és itt szakmaiságról nem kifejezetten lehet beszélni, de annyit azért megemlítenék, valahogy az első rész atmoszférája erősebb volt, itt pedig a történet jobban felépítettre sikerült dramaturgiailag. Személy szerint azt javallom, az első, második és harmadik epizódot érdemes megnézni, a többit (sajnos) nem. Aki pedig kibírja, meg is szereti a szubzsánert.

horror

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az első film eseményei előtt járunk. A fiatal házaspár egy kaliforniai kisvárosba költözik két gyermekükkel. Egy nap arra érnek haza, hogy a lakásukban valami nagy pusztítást... több»

1