2021.11.03 20:56 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 236x
1

Szemek a képernyőre, légy résen!

David Bruckner, Glenn McQuaid, Radio Silence, Joe Swanberg, Ti West, és Adam Wingard, ők a rendezők, és említsük meg tiszteletünk jeléül az operatőröket is, akik Michael J. Wilson, Victoria K. Warren, Andrew Droz Palermo és Eric Branco. Ők az elkövetői ennek a kiváló found footage horrorfilmnek, aminek a sztorija kifejezetten újszerű.

Megbíznak egy bűnöző bandát, hogy törjenek be egy házba, ahonnan ki kell hozniuk egy videókazettát a megbízónak (csak ennyi?). Hoppá... A székben egy hulla feszít, aki a mákos képernyőjű televízió előtt van kinyúlva. Hőseink keresik a kazettát bőszen, de eközben az ott heverő videómagnóba - ha tudjátok még, mi az - beletuszkol egy kazit. Na azért itt áljunk csak meg egy szóra!

Szemek a képernyőre, légy résen!

Rövidfilmeket látunk az antológia darabjaiként, ami tökéletes keretes szerkezettel bír, és összeköti a filmeket. Abba nem kezdenék bele szívesen, mit is tartalmaz az öt kis rövidfilm, de a rajongóknak kötelező darab. Na jó, tényleg csak pár szóval, hogy felkeltsem az érdeklődést sokakban...

Az első rövidfilmben pár, kissé izgatottabb fiatal fiú könnyű szexet akar, és fel is csípnek két bomba csajt. Irány a lakás, de az egyik csaj elalszik a bortól, a másik pedig egy szárnyas lénnyé változik. Ó, bakker!

A második sztori története a lakóház biztonságáról és a kapcsolatok milyenségéről szól. Ti West kissé lassan indít, itt vigyázzatok, el ne szundítsatok. Hiba lenne. A harmadik rész egy tinihorror és a Péntek 13 keveréke. Jason Voorhees, csak sohasem megmutatva, egy statikus zaj, de kifejezetten jól megoldva.

A negyedik epizód Emily és James szellemes sztorija. Pont a bősz chatbeszélgetés közben Emily egy szellemalakot lát átviharzani a szobáján. Majd másnap egy fura dudort lát a karján. Durva! De Emily nem fél, és próbál kapcsolatba lépni a "szellemekkel". Na innen lesz csak kifejezetten érdekfeszítő a sztori.

Az utolsó rész is pompás, és nagyon ütős. 1998, Halloween éjszakája. Egy fiatalokból álló csoport egy halloweenpartira tartanak, de rossz helyre mennek be, mert csúnyán eltévednek. Egy szeánsz, ami a romos ház padlásán van, nem éppen életbiztosítás. Éppen egy laza ördögűzés folyik. Innen, hogy mi történik, nem mesélném tovább, és így azért kénytelenek lesztek megnézni a filmet! Annyit elárulok, nagy durranás lesz!

A banda, miután megnézte a kazetta tartalmát, szétszéled, de még jön egy poén a végére: na nehogy már a zombik kimaradjanak! Nem is maradnak ki...

Ütős és felejthetetlen darab, érdemes rászánni azt a két óra hosszát. Nekem klasszikus, és óriási kedvenc. Belehuppanok a kedvenc fotelembe, fűszeres forralt bor és tepertős, kapros-túrós, na meg krumplis házi pogácsa... Így elviselhető az élet! Család, utazás, filmek... És mindig légy résen!

59 V/H/S  (2012)

horror | thriller

A V/H/S című horrorban egy fiatal társaság megbízást kap, hogy lopjon el egy videokazettát egy házból. Minden simán megy addig, amíg rá nem bukkannak egy halom kazettára. Hogy... több»

1