2021.11.22 21:01 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 127x
3

Harmadszorra is Harry és a Magnum

Szépen épül fel az egész sztori, hiszen mint tudjuk, a pentalógia első részében egy kis szerény mexikói bölcsésznek tanuló srác volt a partnere, a másodikban egy fekete srác, aki valljuk be, nem sok vizet zavart, most Callahan morcosságát azért megpróbálták tompítani...

Na igen, megpróbálták több-kevesebb sikerrel. Megérkezett az első női felügyelő, Kate More személyében (Tyne Daly), aki egy igazi szoknyás csaj, természetesen esik-kel, és mindig mindenről lemarad. Rengeteg szemtágulás, fura szájtátás, és az egész filmre jellemző kiskutya-szaladgálás a nagy ember után. Ettől függetlenül a szerkezet nagyon rendben van, és a balansz többé-kevésbé működik. Igaz, a lágyság vászonra vitele nem kifejezetten sikerült, mert Callahan karaktere az ellágyulást egyszerűen nem engedhette meg. James Fargo így kissé bajban volt a film készítésekor. A történet egyszerűségét az is tetézi, hogy a karakterek unalmasak, és rettentően érdektelenek. Nem lehet velük azonosulni, maximum annyira, mint az élesztővel a hűtőben, vagy egy darabka romlott pálpusztai sajttal. A HVCS banda (helyi vagány csávók) is inkább kicsit megmosolyogtató, mint félelmetes. A szöszi vezér, Bobby (DeVeren Bookwalter) is elereszt nekünk pár sátáni mosolyt, és nagyjából ennyi. Más mementója nemigen akadt az úriemberkének. McKay kapitány (Bradford Dillman) is inkább irritálja a nézőt, mintsem inspirálná, hogy mi magunk rendőri pályára álljunk, de azonnal. Kiszámítható, nagyon egyszerű jelenetek, de nekem már Callahan futkosása a film eleje-közepe tájékán pont elég volt, már ott untam kissé az egészet. De legalább a zene jó volt, ami kissé menti a menthetetlent...

Harmadszorra is Harry és a Magnum

Akit egy kissé sajnáltam, az DiGiorgio volt (John Mitchum), az ő karaktere legalább egy kicsit komikus volt a maga nemében.

Ó, és a rendező cimboránk nagy ötlete, ami inkább egy vicc, mint komoly dolog, hogy a polgármestert az Alcatrazban tartják fogva, ami tudvalévő, egy sziget.

Sziget!!! Hahó...

Kedves forgatókönyvírók... Dean Riesner és Stirling Silliphant! Ha egy szigeten tartják fogva a polgimestert, akkor ők (mármint a bűnözők) hogyan akarják elhagyni a szigetet? Bobby és Callahan párharca a végén már nagyon fáradt, és unott forgatókönyv alapján éppenhogy csordogál...

Vége, Bobby meghalt, a magnumos társát, Kate-et lelőtték, haldoklik, erre a fárasztó kapitány megmenti... Még szép halála sem lehet ennek a szoknyás zsarunak.

A tea sem esik annyira jól, ki is hűlt, meg a mákos süti is összekente a pulóveremet.....

Ejnye Harry, ezt elszúrtad. Add le a Magnumot a fegyvertárban. Három halvány csillag... Nem fognak ragyogni, az már biztos!

akció | krimi | thriller

Callahan felügyelő társa eredetileg az olasz DiGeorgio volt, akivel így, vagy úgy, de képesek voltak úrrá lenni a legképtelenebb helyzeteken is. A két zsaru túlbuzgóságát a... több»

3