2022.03.14 17:33 Lubi Olvasottság: 254x
5

Találkozás pár ismerős idegennel

Shawn Levy rendező és Ryan Raynolds ügyeletes filmsztár a Free Guy sikere után ismét összeálltak egy családi akciófilmre. A Netflix számára gyártott Az Adam-projekt többé-kevésbé sikeresen idéz meg néhány nyolcvanas évekbeli sci-fi klasszikust, mint az E.T. vagy Az utolsó csillagharcos. Valódi erénye mégis karakterábrázolásaiban rejlik.

A történet hőse egy népszerűtlen, gyenge fizikumú kisfiú, Adam, akit társai rendszeresen szekálnak a suliban, és feszültségét többnyire az apja nemrég bekövetkezett halála óta őt egyedül nevelő édesanyján vezeti le. Ezzel szemben a középkorú Adam egy szabályokra fittyet hányó, kisportolt űrpilóta, aki apját meggyűlölve érez bűntudatot édesanyja iránt, miközben egyetlen szerelme megmentéséért küzd. Mikor Adam találkozik idősebb, illetve fiatalkori önmagával, a családi kapcsolatok kusza hálója akkor kerül felszínre igazán.

Találkozás pár ismerős idegennel

Az idős Adam lenézi gyerekkori önmagát, míg a kisfiú már-már bálványként tekint felnőtt énjére, mígnem ki nem ábrándulva a külsőségekre épülő, de üres eszményképből, megpróbál más emberré válni. Ez pedig az idősebb Adamet is megváltoztatja. Mindemellett pedig kevésbé izgalmas, de néhol egészen látványos akciójeleneteknek lehetünk szemtanúi.

Sajnos a gyenge rendezésnek köszönhetően a külső akciók nem képesek jól kifejezni a karakterek belső feszültségét és konfliktusait. Noha a forgatókönyv remek alapanyagot nyújthatna egy modernkori, klasszikus felnövéstörténetnek, Az Adam-projekt sajnos csak ritkán él ezzel a lehetőséggel, a végeredmény viszont még így is felhőtlen családi szórakozást kínál!

akció | sci-fi

Egy férfi visszautazik a múltba, ahol találkozik gyerekkori önmagával. A párosnak meg kell találnia édesapjukat, aki történetesen az időutazás lehetőségein kísérletezik. De... több»

5