2022.03.31 22:31 Kóborló Nézhetetlen Olvasottság: 263x
2

Ne pazarold az idődet a megtekintésére

Nagy kedvvel kezdtem bele A lény-szériába, merthogy kimondottan kedveltem az első részét, de talán még mondani sem tudnék még egy olyan horrorszériát, ami a kimondottan jó első része után ekkora lejtmenetbe kapcsolt volna. Azt gondoltam, hogy a kimondottan pocsék harmadik része után, már nincs lejjebb, de eme rész bebizonyította ennek az ellenkezőjét.

Talán azzal kezdeném, hogy a harmadik rész, ha csak egy nyúlfarknyira is, de legalább kapcsolódott az első két részben látott történethez. Na ezt itt, már egy percre sem találhatjuk meg. Bár ettől ugyebár még írhattak volna egy épkézláb történetet a filmhez, de a készítők megelégedtek azzal, hogy adtak a filmjüknek egy alcímet (Species: The Awakening), és csupán az itthoni megjelenéshez kanyarították oda a magyarosítás mellé azt, hogy ez bizony a negyedik felvonás már, de mint írtam, totálisan semmi köze ennek a filmnek az előző részekhez. Magával a történetével sem érdemes foglalkozni, mert nem csak hogy rossz, de még elképesztően unalmas is. Akárcsak mint a harmadik résznél, ezt is egyből csupán DVD-re készítették, illetve az amerikai Sci-Fi tévécsatorna műsorkínálatára. Sok filmnél olvastam már, hogy kimondottan az előbb említett tévécsatorna műsorjaira készítették, és ha jól emlékszem, akkor szinte nagyítóval kell keresni ott valami minőségi tartalmat. Na de térjünk vissza a filmhez. Kissé meglepődtem azon, hogy ehhez a filmhez sikerült leszerződtetni Ben Cross (1947-2020) színészt, akit azért jómagam sokkal többre tartok, minthogy ilyen filmekben lássam. Talán az ő alakítása az egyedüli, amit lehet értékelni ebben a filmben (bár talán még ő maga is feltette a forgatások ideje alatt azt a kérdést magának, hogy vajon mit is keres ebben a produkcióban). Mondjuk az ő karakterét sem voltak képesek jól megírni, de sokkal több színészi alakítást láthattunk benne, mint az összes többi színésztől egybevéve. A technikai kivitelezések totálisan amatőrök, de a filmvégi nagy csatajelenet az, ami oly borzasztó lett, hogy azzal szinte faggatni is lehetne az embereket. Bár ha jobban belegondolok, akkor szinte az egész film olyan, hogy tényleg elpazarolt idő az, amit a néző a megtekintésére rászán.

Ne pazarold az idődet a megtekintésére

Összegezve (most kivételesen a teljes szériát), az első része a maga hibái ellenére egy teljesen fogyasztható film. Talán még a második rész az, amiben értékelhető dolgokat is képes találni egy néző. A harmadik és főleg a negyedik részről meg csupán annyit, hogy bár ne készültek volna el.

31 A lény 4.  (2007)

horror | sci-fi

Miranda Hollandert, a csendes életet élő tudóst egy nap meztelenül, önkívületi állapotban találják - kollégáival valamilyen ismeretlen lény végzett. A nő megtudja, hogy ő is... több»

2