2022.05.29 20:25 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

A meztelenség már nem elég!

Romelo Guerreri.

1968-at írunk és egy igen különleges filmet dobtak a készítők a piacra. Ez pedig a Deborah édes teste (Il dolce corpo di Deborah). A két főszereplő Jean Sorel és Carroll Baker, akik a későbbiekben kultikus giallo színészek lettek. Baker itt kezdte el a filmes karrierjét.

A meztelenség már nem elég!

Érdekes egy film, az már biztos, hiszen nem egy klasszikus giallo, nincs benne sok vér, fekete ruhás gyilkos, igaz, azért meztelenség és egy csipetnyi misztikum igen.

Nézzük csak kik is az alkotók.

A forgatókönyvet Ernesto Gastaldi "követte el".

Az operatőr Marcello Masciocchi.

A zenéket és effekteket, betéteket Nora Orlandi írta a filmhez.

A gyönyörű díszleteket Amadeo Fago készítette el.

De mi a történet?

Egy fiatal pár, Deborah (Carroll Baker) és Marcel (Jean Sorel) a nászútjukon nagyon jól érzik magukat, de ekkor történik velük valami furcsa. Az egyik este éppen sétálnak, összefutnak Marcel egyik régi barátjával, Philippel, aki szemrehányón és dühösen közli Marcellal, hogy az exe, Suzanne (Ida Galli) miatta lett öngyilkos.

Innentől kezdve a pár élete felborul, és rémálmok kezdik gyötörni őket, minden telefonhívásra összerezzennek, ráadásul Deborah az idegességtől gyógyszerfüggő lesz.

Teljesen kikészül, és Marcel is mintha elhanyagolná. Már öngyilkosságot akar elkövetni, de egy fiatal férfi, a közelben élő festőművész (Giuseppe Ravenna), megmenti őt. Deborah majd megőrül, hiszen egy közeli házból egy voyeurista hajlamokkal bíró férfi, Robert (George Hilton) is kukkol utána.

De a borzalmaknak még nincs vége, hiszen az egyik éjjel Philip bemászik Deborah szobájába, és meg akarja ölni a nőt, de Marcel közbelép, és megöli Philipet, majd a hátsó kertben eltemeti volt barátját.

Persze nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen az egyik nap, mikor Marcel dolgozik, az ablakon kitekintve, mintha a halott Susant látná a halott Philippel.

A zaklatott nőt el is kapják, majd elhatározzák, hogy megölik. Értesítik a bűntársukat, Marcelt, akivel együtt, ők hárman tervelték ki Deborah megölését, hogy az utána járó életbiztosítási járulékot, ami nem is kis összeg, felvegyék. De a festő ismét megmenti Deborah-t, így Marcel végső kétségbeesésében megöli magát, és így a festő és Deborah veszik fel Marcel után a hatalmas összeget.

Nagyjából ennyi.

Igaz, a film kicsit lassan építkezik, és sajnos a félelem faktor sem túl izmos.

A színészi játék sem túl erős, de Carroll Baker és Jean Sorel azért kitűnnek a többiek közül.

Egy krimi, ami a giallo egyes jeleit (is) hordozza, de nem ez a zsáner legjobb mozija.

Eper, és áfonya.

A kedvenc fotelemben. Csend van és bubis vizet kortyolgatok. Most ez a kánaán.

dráma | horror | misztikus | romantikus | thriller

Egy fiatal amerikai házaspár, a szép szőke Deborah és férje, Marcel Amerikából a svájci Genfet választotta nászútjuk első állomásának. Marcel ott nőtt fel, volt egy nagy... több»

1