2022.06.02 22:07 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Komoly súly a vállakra helyezve.

Massimo Dellamano.

Egy nagyon ismert, és jól csengő nevű olasz rendező, aki a giallo műfajban alkotott igazán maradandó filmeket.

Komoly súly a vállakra helyezve.

Le is írnám gyorsan, miről is beszélek, mi is a sztori.

Franz Bulov felügyelő (Giorgio Piazza) nem éppen egy becsületes zsaru. Ha kell, mindenkin átgázol a céljai elérése érdekében.

Most is egy összetett, és szövevényes ügyben nyomoz, amiben rengeteg a kábítószer, és a banda tagjai semmitől sem riadnak vissza. Persze Bulov tisztában van ezzel, kettőzött figyelemmel nyomoz az ügyben.

Egy besúgótól nagyon komoly infót vár, de a találkahelyen a férfit brutálisan megölik a felügyelő szeme láttára. A tettes viszont elmenekül.

De emellett a felügyelő magánélete is nagyon zűrös, hiszen fiatal felesége, a szépséges Liza (Luciana Paluzzi) is egykoron a kábítószeres banda oszlopos tagja volt. A banda másik tagja, a bérgyilkos Max Lindt (Robert Hoffmann) az egyik áldozat mellett hagyja a szerencse érméjét, amit Bulov megismer, és egyből üldözni kezdi a gyilkost. Eközben Bulov rájön, hogy felesége a bandából valakivel ismét összeszűri a levet, így a rendőr az üldözés közben egy tervet eszel ki. Elkapja Lindtet, és megegyezik vele, hogy ha megöli a feleségét, akkor futni hagyja.

Bulov nem sokkal később rájön, hogy Max az, akivel Liza együtt van, és éktelen haragra gerjed. Elhatározza, hogy leleplezi az egész hálózatot, ezért megbeszél egy találkozót Max-szal. Vitájuk hamarosan halálos lövöldözéssé fajul, Bulov meghal. De a nyomozók, akiket Bulov már jóval a találka előtt értesített, elfogják a gyilkost és a bűntársát, Bulov feleségét, Lizát.

Igazándiból ez csak nyomokban tartalmaz giallo zsánerelemeket, inkább nevezném kriminek, amiben a korai próbálkozások, útkeresések egyaránt megtalálhatók.

A film forgatókönyvét Vittoriano Petrilli, Audrey Nohra, Giuseppe Belli és maga Massimo Dallamano írták, ráadásul egy zseniális operatőr, Angelo Lotti komponálta meg a képi világot.

Igaz, ami igaz, itt is van egy-két gyönyörű nő, mint Renate Kasché, Paola Natale és mindenekelőtt Luciana Paluzzi. Van egy kis szex, egy kis gore, és egy kis misztikum.

Ja, és van egy kis mogyoró és fekete szeder.

Kedvenc fotelem, ami szinte rám van "szabva". Ki is használom, mikor tehetem.

1