2022.06.05 20:57 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Coartada en disco rojo / Alibi vörös lemezen

Az angol címe már találóbb:

The two Faces of Fear / A félelem két arca.

Tulio Demicheli a rendező, aki nagy giallo-rajongóként, belevágott egy hasonló értékrenddel bíró filmbe. A megnézése után azért kijelenthetem, valamiben ez sikerült, és valamiben (nagyon) nem.

A forgatókönyv nem sikerült rosszul, köszönhetően Pedro Mario Herrerónak és Mario di Nardónak.

A film úgy indul, ahogy kell, egy gyilkossággal, ahol egy híres, elismert és gazdag sebészt, dr. Michele Azzinit (Antonio del Real). A rendőrség is egyből elkezd nyomozni az ügyben, és hamar rájönnek, hogy az ügyben rengeteg furcsaság van Például az üzenetrögzítő, ami a doktor szobájában van, amiről törlődnek az aznapi üzenetek, és csodák-csodája, a szerződés dokumentumai is szőrén-szálán eltűnnek. Ráadásul a klinika vezetője Señor Luigi (Eduardo Fajardo) sem akar a rendőrség által feltett kérdésekre válaszolni.

Nemsokára egy szerelmi ötszög is körvonalazódik, bármilyen hihetetlen is Nardi felügyelőnek (Fernando Rey), a bizonyítékok is, amik előkerültek, mind-mind erre mutatnak...

Dr. Roberto Carli (George Hilton) és gyönyörű, izgató felesége, Elena (Luciana Paluzzi) és ott van a buja idomokkal rendelkező dr. Paula Lombardi (Anita Strindberg), Señor Luigi és a meggyilkolt dr. Miguel Azzini.

Mi történik a fehérre festett falak mögött?

Nardi és kollégája, a feltörekvő és ambiciózus fiatal rendőr, Felix (Manuel Zarzo) elhatározzák, hogy mindenképpen felgöngyölítik az ügyet.

Demicheli szerintem kicsit túlbonyolítja a történetet, de ezt végig fenntartja, és nem lassít a tempón. Kicsit összekuszálódnak a dolgok, még a számomra is, nagyon kell figyelni, hogy mi, miért történik.

Szerencsére pörög a film, hiszen látunk itt, többek között szívműtétet, metrós üldözést, autóversenyt és gyilkosságokat.

Az is kissé a giallóra hajaz, hogy a gyilkosságok a gyilkos szemszögéből történnek, az nagyon ügyes húzás.

A film végi csavar zseniális, tényleg meglepődtem rajta.

Így hát kedvenc fotelemben fekve és tökmagot rágcsálva kifejezetten élveztem a mozit!

1