2022.06.08 22:54 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 121x
2

Azok a kackiás műbajuszok-de kit érdekel?

Minden elismerésem, hogy George P. Cosmatos ennyire jó és érdekes filmet rakott össze kollegáival, a forgatókönyvíró Kevin Jarre-ral, az operatőr William A. Frakerrel és a zeneszerző Bruce Broughtonnal (és akit segített - igaz már odaátról - Frédéric Chopin is).

Persze, most mondhatnánk azt, hogy könnyű dolga volt, hiszen óriási színész legendák játszottak a filmben,

Azok a kackiás műbajuszok-de kit érdekel?

mint Kurt Russell, Val Kilmer, Sam Elliott, Bill Paxton, Michael Biehn, Dana Delaney, Jason Priestley és Charlton Heston.

Ilyen gárdával szinte kötelező egy jó mozit csinálni, jelen esetben egy jó westernt.

Mit ad nekünk a mozi?

Lássuk!

Wyatt Earp (Kurt Russell) egy ismert békefenntartó, összetűzésbe kerül a Curly Bill (Powers Boothe) vezette vörös zászlót vagy kendőt viselő cowboyokkal.

Testvéreivel, Virgillel (Sam Elliott) és Morgannal (Bill Paxton) együtt akarja a rendet visszaállítani, de csatlakozik még hozzájuk a villámkezű Doc Holliday (Val Kilmer) is, és így már elég erősek a banda ellen.

Láthatjuk, hogy Earp felesége laudánumot (mérget) iszik, erősen depressziós és kedélybeteg A banda lelövi a marsallt, Fred White-ot (Harry Carey Jr.) és ezért Wyatt Earp őrizetbe veszi a bandavezért. Ike, az alvezér (Stephen Lang) megfenyegeti a bírákat, így Curly Bill kiszabadul.

De mint tudjuk, a harcnak mindig vannak áldozatai is. Virgil a végső nagy csatában lebénul, Morgan pedig meghal. Wyatt a családjával és új szerelmével, Josephine-nel (Dana Delany) elhagyja a várost, biztonságba helyezi a családtagjait, majd bosszúhadjáratot indít.

Wyatt, Doc, Sherman (Michael Rooker), Texas Jack (Peter Sherayko) és Turkey Creek Jack (Buck Taylor) elindulnak, de előtte Wyatt kihirdeti, hogy akin meglátja azt a bizonyos vörös kendőt, szó nélkül agyonlövi.

Na, hát úgy nagy vonalakban ennyi, de a lényeg az, amit látunk. Letisztult színészi teljesítmények, igazi vadnyugati hangulat, egy zseniális sztori és remek operatőri munka. Maga a film légköre (is), ami megfogott és lekötött.

Val Kilmer pedig ezért megkaphatta volna az Oscart! Nálam ő örökre az igazi Doc Holliday marad!

Ha hiszitek, ha nem, kedvenc fotelemben heverészve néztem a filmet (kb. századszor) és áfonyát ettem.

Gondolkozom, növesszek-e egy ilyen kackiás bajuszt?

akció | dráma | életrajzi | romantikus | történelmi | western

Dodge City megtisztítása után Wyett Earp (Kurt Russell) a nyugalom és a biztos megélhetés reményében Tombstone városába költözik Arizónába. Itt találkozik fivéreivel, és... több»

2