Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
21
Képek
1
Videók
 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Szerintem is nagyon jó film. Láttam pár Wyatt Earp-feldolgozást, s nekem a Doc után ez tetszett a legjobban. A Docban ugyebár megcsúfolja a nagy Wyattet és családját a rendező (pl. Virgil és Morgan birkóznak a porban, majd bukfenceznek is - mint két idióta :D), itt viszont többé-kevésbé rehabilitálja. A Doc azért tetszett, mert lerombolta a legendát, ez meg azért, mert szimplán k*rva tökös film :D. S gondolom nem meglepő, hogy nekem is Val Kilmer alakítása tetszett jobban. Doc karaktere mondjuk amúgy is érdekesebb volt mindig is a mítoszban: nekem már a My Darling Clementine-ban is inkább ő volt az érdekes, mint a kissé egydimenziós Henry Fonda által alakított Wyatt Earp. Wyatt itt igazából SPOILER: akkor lesz érdekes, mikor megölik testvérét, és "kiakad". Na, akkor előjön az állat belőle, ami Kurt Russel akciószerepeire általában igaz. Addig a Henry Fonda-féle "szende lovagot" hozza, de utána viszont szabályosan megőrül, és mindenkit lelő, akinek csak köze van a Clantonok bandájához. Nagyon nagy! SPOILER. Pörgős, feszes, "korszerű" akció-western. Nem az elmélkedős, hanem a kalandos fajtából. Kicsit kevesebbet mereng az Earpékről, mint az 1994-es későbbi feldolgozás, de mereng, viszont a lényeg mégis azon van, hogy a kissé megtépázott mítoszt helyreállítsa a Doc után. Mégis figyelembe véve azt, hiszen ez az Earp nem marad mindvégig az a patyolatfigura, mint Henry Fonda.

 
storeman   2015. 11. 28.

Ha nem láttam volna közvetlenül előtte Kevin Costner Wyatt Earp-jét, akkor azt mondanám, hogy zseniális western. Így viszont közepesnél nem tudom jobbra értékelni.


 
MethMan   2016. 04. 10.

Ez egy igazi western, úgy ahogy azt kell. Bár valójában a cselekmény már nem is az igazi vadnyugaton játszódik, azért atmoszférájában ott van a film. George P. Cosmatos igényes rendezésében elevenedik meg előttünk Earp és Holliday, a két legendás alak karaktere. Val Kilmer és Kurt Russel is remekül illettek a szerepbe. Nem nevezhető hibátlannak ez a western, de már majdnem az.

 
coyote   2015. 02. 18.

Kevés ennyire jó western készült a kilencvenes években. George P. Cosmatos egyszerűen jól építkezett, igényes beállításokkal, remek szövegkönyvvel és igazi világsztárokkal lehet is jót alkotni. A film izgalmas és tele van félvállról odavetett, de igazán velős és hangzatos mondatokkal. A szememben ez egy western klasszikus.

Val Kilmer
Val Kilmer
Kurt Russell
Billy Bob Thornton

A film összbevétele 56 505 065 dollár volt (imdb.com).

 

65 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Val Kilmer a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

George P. Cosmatos egyszer azt nyilatkozta a filmről, hogy minden villámlás és valamennyi bajusz valódi a filmben.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.