2022.06.17 09:02 Emmersson Olvasottság: 576x
2

Jól indult...

Talán sok volt a 8 epizód a történetnek - melynek egyébként sincsen korrekt megoldása -, mert a végére elfáradt. Amit tudunk, hogy a feleség a lépcső alján vesztette életét. A férjét igen gyorsan megvádolják a megölésével. Innen indulunk és egészen jó irányba..apránként kiderülnek titkok, elhallgatott információk.

az eleve bonyolult összetételű család tagjai maguk is terheltek így vagy úgy, tehát adott a drámázás lehetősége. Ezt túltolták, nagyon túltolták! Nem adott semmit a történethez. Egészen jók voltak viszont a lehetséges történések ábrázolásai, valamint a vágások néhol zseniálisan megkomponáltak. Sajnos, a felmentésre irányuló nyomozgatások már nem lettek rendesen kifejtve, összecsapva tálalták - csak úgy megtudtuk.

Jól indult...

Ám ekkor kaptunk - ha lehet - még több drámát. Leült, unalmassá vált a 6-7. részre. A "megoldás" pedig a szokásos, mint a legtöbb ilyen megtörtént eseteknél: nem tudjuk meg, bűnös vagy ártatlan, ezt a nézőre bízzák az alkotók. Persze, jogilag nem bűnös, hiszen kétséget kizáróan nem bizonyítható a bűnösség. Colin Firth, Toni Collette és Juliette Binoche kiváló játéka miatt mindenképpen érdemes megnézni ezt az egy évados sorozatot! Sophie Turnert érdekes volt a Trónok harca Sansa Stark szerepe után ismét látni..és nem is okozott csalódást. Parker Posey az az arrogáns és ravaszan aljas ügyészhelyettes szerepében nagyon jó volt. A többiek nagyjából hozták a figurát, hol idegesítően, hol vérszegényen. Többet vártam a sorozattól ilyen főszereplőkkel, így picit rossz szájízzel álltam fel az utolsó epizód után. Az élményen rontott még az is - ez szubjektív -, hogy az HBO képtelen volt leszinkronizálni a francia szöveget, de még ún. FORCED feliratot készíteni is lusták voltak. Ez egyébként általános negatívum az HBO-nál, hasonlóan kapcsolgatnom kell a feliratot egy másik sorozatnál, az Átutazó a címe és jó szívvel ajánlom, remek ;)

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

Egy gyászoló férfit, akinek a felesége lezuhant a lépcsőn, megvádolnak, hogy meggyilkolta őt. több»

2