Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Az utolsó lépcsőfok (2022)

The Staircase
Filmadatlap
 
34
Szereplők
10
Vélemények
8
Képek
4
Videók

Galéria (8)

Videók (4)

 
JRD   2022. 06. 27.

legújabb vélemény

1

Egy jó, érzelmekre ható, igaz történet alapú film. Szeretem az ilyen filmeket, sorozatokat. Talán egy kissé vontatottnak tűnik az elején, míg megalapozzák a történetet, de aztán érdekes részek egymásutánjában találjuk magunkat. A színészi alakítások ... több»

 
Emmersson   2022. 06. 17.

2
Jól indult...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Talán sok volt a 8 epizód a történetnek - melynek egyébként sincsen korrekt megoldása -, mert a végére elfáradt. Amit tudunk, hogy a feleség a lépcső alján vesztette életét. A férjét igen gyorsan megvádolják a megölésével. Innen indulunk és egészen j... teljes kritika»

 
Anuika   2022. 06. 27.

2
Gyilkos a házban

Miután feleségét holtan találja, a férj sokkos állapotba kerül. Vajon párja elvesztése rázta meg ennyire a férfit, vagy a gyilkosság bűne nyomja a lelkét? Az utolsó lépcsőfok egy megtörtént, valódi bűnesetet dolgoz fel és mint ilyen, nem kínál egyért... teljes kritika»

 
Robinson76   2022. 06. 04.

1
Ez nálam nem volt nyerő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Gondoltam elkezdem, aztán meglátom mi lesz. Ha tetszik a megvalósítás, akkor az utolsó résznél még be is érhetem a sorozatot. Úgy tűnik nem fogom, mert már az első rész után kaszáltam. Tulajdonképpen a széria egy igaz történetet, egy bizarr és véres esetet dolgoz fel, de bevallom, semmivel nem tudott megfogni. Pedig mindjárt az elején szembesülünk a nyomozást kiváltó eseménnyel és folyik minden a maga útján, valahogy nálam mégsem érte el a kívánt hatást, és nem éreztem úgy, hogy nekem ezt okvetlen folytatnom kellene. A korábban ugyanebben a témában készült dokumentumsorozattal viszont lehet, hogy teszek egy próbát.

 
MP170506   2022. 06. 22.

0

Jól összerakták. Tudtak hatni az érzelmekre, megrázó, elgondolkodtató történet. A színészi alakítások nagyon jók, teljesen hitelesen hozzák a karakterüket.

 
drg0602   2022. 05. 22.

0

Szeretem az igaz történet alapján készült alkotásokat. Ezzel is így voltam, kíváncsi voltam, és egész jó kis sorozat, tényleg. Helyenként drámai, de érdekes is egyben. Az eleje egy kicsit lassú. A színészi teljesítmények nagyon jók. Mindenképpen érdemes megnézni. Értékelés: 8/10

 
Candy   2022. 06. 20.

0
Az utólsó pillantás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sok véleményt elolvastam különböző platformokon, és azt látom, hogy igen megosztó a véleményezés. Akárhogy is nézem, nem tudok rá 5 csillagnál kevesebbet adni, mert egy igaz történet alapján szóló dokumentumfilm után filmesítették meg. Sok benne a dokus rész, ezáltal lehet olyan érzésünk, mintha vontatott lenne a cselekmény, pedig nem az, szerintem. A színészi játék egyszerűen lenyűgöző. Colin Firth és Tony Colette játéka annyira meggyőz, hogy elhiszem, ők a valódi szereplői ennek a cselekménynek. Szépen, de lassan építkezik a film. A gyilkosságot vagy balesetet többféleképpen ábrázolja a történetet, de vajon melyik a valódi? Itt nincs megoldás, a film a nézőre hagyatkozik úgy, hogy egész végig a tényekre hivatkozik, nincs pártfogás. Egészen az utolsó pillantásig...

 

A sorozat Michael Peterson igaz történetét dolgozza fel.

(indingo )
 

Odessa Young és Colin Firth korábban a Mothering Sunday (2021) című filmben szerepeltek együtt.

(Hupka Adrián)
 

Ez a második alkalom, hogy Toni Collette és Rosemarie DeWitt testvéreket alakít a tévében. Korábban a Tara alteregóiban (2009) játszottak testvéreket.

(Hupka Adrián)
 

Eredetileg Harrison Ford játszotta volna Michael Peterson szerepét, de visszalépett, és a helyére Colin Firth került.

(Hupka Adrián)
 
Az utolsó lépcsőfok nyolc epizódban keresi a választ a kérdésre, mi értelme van feldolgozni egy már korábban dokumentált bűnügyi esetet. Az HBO sorozatának válasza nem problémamentes, mégis működőképes kísérlet. több»
 
2001. december 9-én hajnalban, Michael Peterson, az Észak-Karolina állambeli Durham kisvárosában kétségbeesve hívta a 911-et azzal, hogy a felesége leesett a lépcsőn, megsérült, de még lélegzik. Öt perccel később ismét hívta a segélyhívót, hogy siessenek, mert a felesége már nem lélegzik. A sokkos állapotban lévő férjből viszont hamar gyanúsított lesz, mikor megtalálják felesége, Kathleen Peterson holttestét, ugyanis a lépcső alján fekvő holttest körül gyanúsan sok a vér. Innen indul az HBO Max-on futó, nyolcrészes, Az utolsó lépcsőfok (angolul: The Staircase) c. sorozat, amely egy hihetetlen, abszurd, igaz történeten alapul, ahol semmi és senki sem az, aminek látszik. Spoilermentes kritika. több»
 
Az utóbbi hónapok talán egyik legnagyobb dobása volt a Stranger Things 4. évada mellett a The Staircase című minisorozat megjelenése, ami nem kisebb sztárokat vonultat fel a főszerepekben, mint az Oscar-díjas Colin Firth, az Emmy-díjas Toni Collette és a szintén Oscar-díjas Juliette Binoche. több»