2022.06.17 22:58 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

 Szép lányok, vigyázzatok!

Alberto Negrin 1978-as giallo filmje.

Klasszikus elemekkel és színvilággal, klasszikus zenei aláfestéssel és zseniális operatőri munkával, kellemes és egyben félelmetes képsorokkal.br />

 Szép lányok, vigyázzatok!

Riz Ortolani zenéjében persze most sem csalódunk.

Nézzük a sztorit, mit láthatunk közel 86 percben?

Angela Russót holtan és meggyalázva találják egy folyóparton. A nyomozást Di Salvo (Fabio Testi) felügyelőre bízzák, aki hamar arra a következtetésre jut, hogy a nyomok abba az internátusba vezetnek, ahová Angela járt.

Di Salvo kinyomozza, hogy Angela barátnői, Paola (Carolin Ohmer), Virginia (Silvia Aguilar) és Franca (Taida Urruzola ) többet tudnak, mint azt állítják. A későbbi nyomozás egy bizonyos Parravicini úrhoz (Jack Taylor) is vezetik a nyomozót.

Virginia bevallja, hogy terhes, de a lányok titkos abortusz keretében megoldják a problémáját. Majd Francát valaki megtámadja egy lóversenyen, ahol ő az egyik zsoké.

Természetesen itt sem hiányozhat a motiváció és a fekete ruhás gyilkos, mint a hetvenes évek giallo filmjeiben.

Na, de vissza a filmhez.

Paola bepánikol és elköltözik az internátusból, de egy titokzatos alak meggyilkolja a kis lakásban.

Di Salvo hamarosan rájön, hogy a lányok prostituáltként dolgoztak Parravicini úrnak, aki a lányokat kiközvetítette a gazdag és befolyásos ügyfeleknek.

Azonban a férfit hamarosan meggyilkolják, és a szálak a rendőr feletteséhez, Roccaglio felügyelőhöz (Ivan Desny) vezetnek, aki Parravicini főnöke volt a bűnszövetkezetben. Roccaglio nem akar börtönbe menni, így kiugrik a halálba az ablakon, de még mielőtt megöli magát, bevallja , hogy ő ölte meg Angelát, Paolótt és Parravicinót. Azt azonban tagadja, hogy Virginiátt és Francát ő támadta volna meg.

Virginiát a titokzatos gyilkos a kórházban meg akarja folytani, de Di Salvo megakadályozza az utolsó pillanatban. Az elkövető pedig nem más, mint Emilia (Fausta Avelli), aki a lányokat hibáztatja nővére, Angela haláláért.

Jó kis mozi, nagy kedvencem. Az egyik legszebb fenékkel rendelkező spanyol színésznő, Taida Urruzola is játszik benne, de említsük meg Christinát, aki Di Salvo barátnőjét játszotta (Christine Kaufmann), aki pedig Tony Curtis felesége is volt öt esztendőn keresztül.

Szóval egy jó kis giallo, amit érdemes végignézni mindenkinek.

Kedvenc fotelem és áfonya.

Na, meg bubis víz. Természetesen jégkockával...

misztikus | thriller

Egy internátusban szörnyű titkok vannak a zárt ajtók és a vastag falak mögött. Valaki figyeli a lányokat, és elkezdi sorban megölni őket. A rendőrség tehetetlen, de egy furcsa... több»

2