2022.06.26 21:52 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Hová tűnt a lábam?

Mario Landi kissé perverz és explicit, szexualitással és brutalitással túlfűtött giallója.

Aldo Serio forgatókönyvéhez Berto Pisano szerezte a zenét és Leonora Fani biztosította teste minden (gyönyörű) porcikáját, alapos megtekintésre.

Lessünk bele ebbe a kicsit extrém, szadizmussal átitatott mozifilmbe.

Miről szól a történet?

Két holttestet találnak Velencében. Férj és feleség. A férj zsebében kokaint találnak és a feleség, pedig ő nem a vízben volt, fulladás miatt halt meg.

De Paul rendőrfőnök (Jeff Blynn) nyomoz az ügyben, és a halottkém, a tapasztalt Alberto (Giancarlo Del Duca) segít neki. A boncolási eredmények szerint Flavia (a feleség) halála előtt szexuális viszonyt létesített (nem a férjével). A gyilkos fegyver a férj esetében egy nagyobb méretű olló volt. Kihallgatják a család bizalmas barátját Marziát (Mariangela Giordano), aki közben a legutolsó barátjától zaklató leveleket (papírra vetették és tollal, tintával), és telefonokat kap folyamatosan. A nő ezután egy bárban találkozik egy jó barátjával, Marcóval, aki közli vele, nála vannak azok a kompromittáló fényképek, amelyeken a halott házaspárral és egy prostituálttal szekszuális aktus közben szerepel.

Ezek után nemsokkal Marcót élve felgyújtják, miután Marziával egy hatalmasat szeretkeztek, majd Marzia következik. Egy konyhaasztalhoz kötözik, és egy fűrésszel levágják a lábát.

De Paulnak a képbe jön Flavia ex-szeretője, Bruno (Vassili Karis), akinek a nő elmondta, hogy férje milyen kegyetlen és szadista módon bánt vele az ágyban. De eközben Marzia és Marco gyilkosa elveszíti a fegyverét, ráadásul meg is sebesül, ahogy egy biztonsági őrrel összecsap.

Aztán kihallgatja Andrea Caront, (Michele Renzullo) az egyetem filozófia szakos hallgatóját, akiről azt suttogják, hogy szerelmes volt Marziába, és sebes a keze ráadásul.

Végül Andrea bevall mindent. Bevallja, hogy a prostituáltat, és Marcót, meg a szerelmét, Marziát ő ölte meg, de a házaspár meggyilkolását tagadja.

Végül egy öregember, aki a kikötőben tölti a mindennapjait, mondja el De Paulnak az igazat a házaspár haláláról. Egyik alkalommal, ahogyan sétáltak a tengerparton, a férj, Fabio, arra bíztatott két munkást, hogy a feleségét, Flaviát erőszakolják meg, amíg ő nézi. Ezek (és még más tettek miatt is) miatt Flavia egy ollóval nyakon szúrta a férjét, majd maga is öngyilkos lett, Bruno már nem tudta megmenteni. íBruno magával vitte a fegyvert és eltüntette a bizonyítékot.

Kínálnak nekünk még egy sorozatgyilkost, aki nemi szerveket vág le, és szadomazo szex, és orgia party-kat, de ezeket Landi nem bontja ki, mellékszálnak így kellemetlen, mert szót ejtenek róla, és utána sehol semmi.

Hát úgy nagyjából ennyi.

De nekem bejön.

Mario Landi nem alkotott kimagasló filmet, de azért egy pár dologgal meglepett minket, mint a film végi csavarral, a kemény szex-menetekkel és a brutalitással, perverzitással.

Nem egy Argento, de nézhető darab.

Bogyós gyümölcsök és bubis víz.

Természetesen a kedvenc fotelemből.


2