2022.06.27 16:35 Anuika Olvasottság: 526x
2

Gyilkos a házban

Miután feleségét holtan találja, a férj sokkos állapotba kerül. Vajon párja elvesztése rázta meg ennyire a férfit, vagy a gyilkosság bűne nyomja a lelkét? Az utolsó lépcsőfok egy megtörtént, valódi bűnesetet dolgoz fel és mint ilyen, nem kínál egyértelmű válaszokat. Az utolsó lépcsőfok lépésről-lépésre dolgozza fel az ügy részleteit, ami alatt számos nézőpontot, elméletet, szubjektív megközelítésmódot, és számtalan ténnyel alátámasztott - mégis egymásnak ellentmondó - igazságot ismerhetünk meg.

A történetből már készült az eset kirobbanása közben is egy többrészes francia dokumentumfilm. Ezeknek a korábbi forgatásoknak a mozzanatai is bekerültek a mostani játékfilmes feldolgozásba. A sorozat első fele a dokumentumfilmben is látható történéseket meséli újra játékfilmes eszközökkel, míg a további epizódok sokkal inkább az igazság megismerhetetlenségének problematikáját és a filmkészítők szubjektivitását, a dokumentumfilmezés lehetetlenségét boncolgatják, méghozzá a valóság és a narratíva fikciós eszközeinek segítségével.

Gyilkos a házban

Ennek ellenére a sorozat bűnügyre koncentráló részei válnak maradandóbbá, a továbbiakban pedig kissé elnyújtottnak hat az epizodikus történetmesélés struktúrája. Mindazonáltal a készítők képesek végig új fordulatokat hozni a cselekménybe, folyamatosan újabb témák bevonásával színesíteni a sorozat gazdag mondanivalóját és drámai szálait. Az utolsó lépcsőfok homályban tartott végkövetkeztetése mégis némi hiányérzetet szül, hiszen a rendszeresen változó érzelmi nézőpontok valódi kaméleonjátékot kívánnak a nagyszerű színészektől, ezáltal mégis nehezebbé válik velük az azonosulás.

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

Egy gyászoló férfit, akinek a felesége lezuhant a lépcsőn, megvádolnak, hogy meggyilkolta őt. több»

2