2022.07.18 11:27 Murphyyy Olvasottság: 240x
0

Alig várom a folytatást!

Tavaly került a kezembe a könyv is, amit a legnagyobb meglepődésemre, eszméletlen élvezettel olvastam el. (Nem vagyok egy nagy sci-fi rajongó.) Így alig vártam, hogy a Dűne megérkezzen a mozikba, természetesen ott ültem az első napon az IMAX-ben. Dűne (és Timothée) fanatikusként ez elvárt.

A 10/9 pont azért történt, mert sokszor éreztem apróságokat, amik hiányoztak, de a könyvben szerepeltek. Pl. ilyenek Gurney énekei, a könyvben többször is énekel. Itt egyetlen egy sort szántak ennek a dolognak, amit a hétköznapi néző nem is érthetett. (Az elején, amikor együtt edzenek Paul mondja neki, hogy inkább énekeljen. What? Én se értettem volna ezt.) Szóval, az apró finomságok. Ettől eltekintve nem csalódtam, eszméletlen szuper feldolgozás lett, szerintem. Timothée eszméletlenül tehetséges ifjú, de elég elfogult vagyok vele kapcsolatban, szóval róla ennyit is. A színészgárda szuper. A kinézetük, a ruháik, a fremenek megjelenítése, a harkonnanek megjelenítése, a sardaukarok megjelenítése.

Alig várom a folytatást!

Eléggé meghűlt bennem a vér, amikor az ő bolygójukon voltunk, és őket mutatták. Egy pillanatra fejjel lefelé lógó (fekvő?) embereket is láthattunk, ahogy folyik ki belőlük a vér, és ezt a vért kenték a sardaukarok homlokára. Fú, szerintem levegőt se vettem egy pillanatra.

Nagyon tetszett a homokférgek megjelenítése is, tényleg óriásira, ijesztőre sikerültek. :D Jók voltak az aratógépek, a topterek, kb. hasonlóképpen képzeltem el ezeket olvasás közben. Tetszett, ahogy Paul látomásait megjelenítették, és egy picivel mindig többet és többet mutatnak. A báró viszont (igaz, a könyvben is) irtó undorítóra sikerült.

Izgalmas volt az egész, végig feszült. Párom aki nem olvasta a könyvet, az elején sok mindent nem értett, de végül azt mondta nagyon tetszett neki is. Félek, hogy túl sokat kell várni a folytatásra, :D Szerintem folytatni fogom a könyvet is.

82 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»

0