2022.07.29 22:14 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Rezizzent evil

Megnéztük a sorozatot. Én szeretem a Resident Evil filmeket. Nem tudom miért tetszenek, de szívesen nézem meg őket. Hogy a fényképezés stílusa fogott meg, vagy az, hogy a történetben nem az erőszak a legfontosabb, nem tudom megmondani.

Most a Netflix gondolt egy nagyot, és csinált belőle sorozatot. Ezzel sikerült is netflixesítenie az egész brandet és ráhúzni azokat a kötelező stíluselemeket, amelyek miatt nem nézek sorozatokat. A kötelező, tömény, véget nem érő lelkizés, az egy helyben topogó cselekmény, a szép lassan kibontakozó karakterek (értsd több évadon keresztül), a látványos CGI és az értelmetlen cselekedetek érthetetlen okokból. Emiatt a jó kis Kaptár-élményemet felváltotta a Rajzás-élmény.

Rezizzent evil

Eddig élveztem, hogy a zombik és főhősünk kapcsolata vitte az eseményeket, most azt kellett volna élveznem, ahogy szép lassan csöpögtetve az infókat megláthatok egy zombit, akinek kevés kapcsolata van a főhőssel. A történetbe bekerültek új csavarok, megjelentek új koncepciók és fordulatok. Ezt díjazom. Azt kevésbé, hogy ezeken az apróságokon elmereng a rendező egy órán át. Most tényleg az a legfontosabb, hogy 10 percen keresztül át kell éreznem, hogy a főhősünk a tesója miatt ki van borulva? Olyan, mintha egy nőknek szóló filmet akartak volna csinálni egy témából, amit pont ők nem fognak megnézni. Itt a célközönség és a testre szabás sajnos nagyon félre ment. Az, ami működik a Stranger Things-nél, az itt zsákutca.

Kiemelném viszont Paola Nuñez teljesítményét. Szerintem zseniálisan hozta a főnökasszonyt. Nagyon ritkán látok ennyire eltalált alakítást egy sorozatban. Engem meggyőzött. Hogy meg fogom-e nézni a második évadot? Igen. Ennek csak egy oka van: az, hogy a címe és a témája Resident Evil. Majd felkészülök rá, hogy nem az lesz a legnagyobb moziélményem. Hogy van-e olyan, ami igazán megfogott a filmben? Olyan nincs. Amin majdnem hangosan felröhögtem, az a végtelen PC korrektség volt a filmben. A kötelező szín, nemzet, identitás és iskolázottsági dolgok mind ott voltak a filmen. Mondanám, hogy volt jelentősége, de nem. Alapvetően annyira gumi lett a történet, hogy kb. semminek nincs jelentősége a sorozatban. Tökéletes alapanyag arra, hogy ha véletlen ki kell írni vagy le kell cserélni egy-egy szereplőt. Emiatt igazán nincs olyan szereplő, amihez a néző igazán kötődne. Ez rombolta le igazán a jól megszokott kaptár élményt.

akció | horror | sci-fi | thriller

Majdnem három évtizeddel a járvány kitörését követően az Umbrella cég sötét titkai a felszínre kerülnek. A nagysikerű videojáték élőszereplős adaptációja a Netflixtől. több»

0