2022.09.09 12:51 Adikgashiik Olvasottság: <100x
0

Jó lenne már egy...

Én is megnéztem a Nope-ot, de mivel azzal kapcsolatban már páran leírták a véleményem, ezért elővettem egy régi, de emlékeim szerint egy tisztességesen összerakott misztikus "alien" filmet. Ezt a filmet kevesebben ismerik, de 9 év távlatában mai szemmel már nem annyira ütős, mint amikor először néztem végig, de ennek ellenére 1x érdemes rászánni az időt, tekintve, hogy a Nope eléggé felemás lett. De nézzük is a filmet.

A film nagy része egy családi házban játszódik, mint megannyi horror, és misztikus film, ez semmi újat vagy rendkívülit nem fog bemutatni. Egy átlagos család, átlagos gondokkal, két gyerekkel. Apu munkanélküli, anyu egy nem túl jó ingatlanos. A férj és feleség kapcsolatról felesleges írni, sablon az egész. Kanyarodjunk a lényeg felé. A srácok.

Jó lenne már egy...

Öcsi és Bratyó, esténként minden lefekvés előtt walkie-talkieznak, itt már szóba kerül a "Sandman" is, akitől az öcskös nagyon fél, készített is rajzot róluk. Ez kb, az első célzás arra, hogy miről is fog szólni nagyjából a film. Anyuka éjjel felébred szépen kisminkelve, majd lemegy az emeletről a konyhába, ahol egy kirámolt hűtő várja, másnap letudják azzal, hogy biztos egy állat volt. Az első történésnél, a gyerekek lefekvéshez készülődnek, megy a wt-zás. Éjjel anyuka megint felébred, irány újra a konyha ahol különböző tárgyak, székek, zabpehely, szépen egyensúlyozva egymásra pakolva várja, úgy hogy egy asztali lámpa fénye egy geometriai ábrát vet a plafonra. Megjelenik a kisgyerek is, szegény rosszat álmodott, majd az anyja megkérdezi tőle, hogy tudja-e, hogy ki tette? Hát ugyan honnan tudná? Mindegy, mert a válasz persze, hogy a Sandman.

Na ezután visszakapcsoltatják a riasztót, jön a kövi eset. Riasztó beindul, sehol senki, de most a fényképek tűnnek el a keretekből. A kisgyerek újra elmondja, hogy a Sandman volt, és már gyereket gyanúsítják a kép lopással, mert hát a családi drámázás biztosan betett neki. Apu már egyre gyakrabban vakargatja a füle tövét, itt már sejthetjük, hogy az egy implantátum, a kisgyerek először esik transzba, majd kapunk egy 3 madárrajos ház betámadást is. Jön az első találkozás, anyu újra felébred, hallja a gyereket beszélgetni, azt hiszi még mindig wtznak, benyit a szobába, és először láthatjuk a szürkét. Ezt elmondja a férjének, aki nem hisz neki, miért is hinne(?) felkerülnek a kamerák. Anyu is transzba esik munka közben, otthon ébred, nem tudja mi történt. Apu is transzba esik, anyu talál rá a kertben, orrából vadul folyik a vér, magához tér, ő sem tudja mi történt.

Majd anyu nyomozni kezd a neten, hasonló esteket talál, hasonló gyerek rajzokkal, amik mind gyerek eltűnéssel végződtek, a férje megint nem hisz neki. A nagyobbik gyerek is transzba esik, kórházba kerül, ott az orvos a gyerek testén is megtalálja azokat a geometria ábrákat. Apu elkezdi visszanézni a felvételeket, majd egy pontnál észreveszi, hogy a kamerákat sorban egymás után bezavarta valami egy időre, ezt pillanat megállítással végig kockázza, majd kiszúrja rajta a "szürke" elmosódott alakját, most már hisz anyunak. Ezek után együtt felkeresik J. Jonah Jamesont, (J.K. Simmonst) aki szakértő ebben a témában tekintve, hogy őt is látogatták, és rengeteg anyagot gyűjtött össze ezekkel az eseményekkel, és a hozzájuk köthető gyermek rablásokkal kapcsolatban, és felvilágosítja őket arról, hogy ez kb micsoda, és hogy mire számítsanak, hogyan készüljenek fel. Hazamennek, bedeszkáznak mindent, apu vesz egy puskát, a szürkék jönnek, és a csavar az, hogy a bratyót viszik el, miközben ezt a szülei meg nézik, ahelyett, hogy bármit is tennének. 3 hónappal később elköltöztek, pakolnak ki a dobozokból, majd anyu megtalálja a bratyó régi rajzait, amiken ugyanúgy le vannak rajzolva Sandmanék... a dobozban ott van még a wt, amin a bratyó "bejelentkezik"

Íme ennyi az egész nagy körvonalakban ledarálva, sajnos sokkal jobbra emlékeztem. Misztikum és jumpscare. Apu (Josh Hamilton) rém gyenge. J.K.-nak kb. 10 perc szerep jutott. Tudnék örülni több, jobb UAP-os, idegenes filmnek.

horror | sci-fi | thriller

A békés külvárosi életet élő Barrett család rádöbben, hogy egy szörnyűséges és halálos erő szemelte ki őket magának.

0