2022.12.31 01:23 fankbringa Olvasottság: 378x
1

Filozofálás hányással

A 96. percig bírtam. Minden jelenete hazugság. Minden beállítás csak a saját giccses önámítás reklámozására való. A filmnek van mondandója, de az, mint a művészfilmeknél szokás, az átlagemberek számára felfoghatatlan. Azért nem 1 pontot adtam rá, mert a fényképezés és a rendezés nézhetővé tette a filmet. Ettől nőtt az értéke. Utánaolvasva megtudtam, hogy egy sikerkönyv az alapja, amit nem olvastam ,és hogy sokan megfilmesíthetetlennek tartanak. Ez bejött.

A Netflix szerint ez vígjáték. Hát, tényleg nem tudom, hogy mire értették. Maximum tragikomédia, humormentesen. Elvárom egy filmtől, hogy szórakoztató vagy magával ragadó legyen, de ettől a filmtől nem kaptam mást, csak agybajt. Mintha egy intellektuális önkielégítést láttam volna filmen, jól elnyújtva. Egy szürreális valóság fortyogott, alakult a képernyőn, mint a vihar, ami a vonatszerencsétlenségből kiindult. Nem indult sehonnan, nem tartott sehová, de végig azt éreztette, hogy mozgásban van. Végül is a haldokló is mozgásban van, és meg van győződve róla, hogy halad valami felé, ami biztosan nem a halál. Mintha egy partra vetett hal vergődését láttam volna, aki kétségbeesett táncával tanítani akart volna valamit, de víz nélkül nem hallhattam meg a hangját. Egyszerűen bármi is volt a film üzenete, az nem jutott el hozzám. A film végig dilemmázik az élet és halál kérdésén, azon, hogy a halálhoz vezető katasztrófa szórakoztató. Nem tudtam eldönteni, hogy ez a film érzékenyítés az erőszak felé, vagy valami más. Rejtély.

Filozofálás hányással

Érdekes és izgalmas kísérleti film projectek rajongóinak kötelező darab, a többiek pedig inkább lapozzanak tovább.

45 Fehér zaj  (2022)

dráma | misztikus

A White Noise egy kortárs amerikai család kísérleteit mutatja be a mindennapi élet hétköznapi konfliktusainak kezelésére, miközben a szerelem, a halál és a boldogság... több»

1