2023.02.07 14:55 Eastern79 Olvasottság: 3362x
1

Az apokalipszis most zajlik

M. Night Shyamalan filmjeinek minőségét illetően megoszlanak a vélemények, én azonban azt gondolom, hogy a 2006-os Lány a vízben óta (amely gyakorlatilag a saját véleményének első kinyilatkoztatása volt Hollywooddal kapcsolatban) nagy ívben tojik a kritikusok véleményére, és a saját szájíze szerint rendez. Szeretem, amikor már néhány perc után felismerhető a stílus, és Shyamalan számomra éppen a fentiek miatt (is) van a legjobbak között, éppen úgy, mint Guillermo Del Toro vagy Spielberg. Nem egyszerűen rendez, hanem MESÉL.

A Kopogás a kunyhóban is egy olyan sztori, ami azonnal magával ragadja az embert. Köszönhető ez nem csak a kiváló és érdekfeszítő alapanyagnak, hanem a megvalósításnak is. Sokaknak nem tetszett, hogy az erőszakos jeleneteknél szinte elfordul a kamera. Úgy gondolom, ez egyrészt dramaturgiailag is fontos lépés volt, mert elsősorban nem horrorfilmről van szó, hanem olyan társadalmi kérdések feszegetéséről, mint a diszkrimináció, vagy pedig olyan témákról, mint az áldozathozatal, a szerelem vagy éppen az apokalipszis. Másrészt pedig kicsit Shyamalan lázadása is, hiszen manapság virágkorukat élik a vérben tocsogó, agresszív horrorfilmek. Aki egy vérgőzös mészárszékre vágyik, az keressen más elfoglaltságot, mert a Kopogás a kunyhóban leginkább az érzelmeinkre hat. Feszült atmoszférája mögött mély érzések munkálkodnak, amelyeket a kiváló színészek ennél jobban nem is tolmácsolhattak volna.

Az apokalipszis most zajlik

Az apokalipszis már javában zajlik, hiszen a civilizációnk többé már nem képes úgy létezni, ahogy eddig. Ideje felismerni: akkor vagy a leggazdagabb, amikor szeretsz és szeretnek.

horror | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.09.17.)

Egy család elhatározza, hogy egy félreeső faházban, távol a civilizációtól tölti a nyári vakációt gyermekükkel. Hamarosan azonban idegenek jelennek meg, és elfogják őket. Az... több»

1