2023.02.11 19:41 Tonyka Olvasottság: 1435x
3

Merész vállalás

Vígjátékra számítottam, teljesen mást kaptam. Ugyan párszor felkuncogtam, de valójában ez egy nagyon komoly, és mély film. Nem tucat a téma, sem ahogy tálalják, mondhatni tabu döntögető. Valószínűleg rengeteg ember éli le úgy az életét, h látszólag tökéletes minden szempontból.

Férj, egzisztencia, gyerekek, aztán rájön, h tulajdonképpen illúzió volt az egész, és súlyos hiányérzet maradt csak. Ezen a ponton csatlakozunk, mikor Nancy Stokes önmegvalósításba kezd. Ugyan a szexualitás van látszólag középpontban, de rengeteg más is fókuszba kerül a főképpen beszélgetős légyottok alkalmával. Mivel javarészt kétszereplős film, ezért nagyon jól kellett hozzá megválasztani a partnert is.

Merész vállalás

Azt kell mondjam panaszunk nem lehet, Leo Grande telitalálat, kellően karizmatikus, hűvös, kiegyensúlyozott karakter. A párbeszédek nagy része leköti a figyelmünket. Szürreális ahogy a jómodorú tanárnő néha egészen alpári közönségességet súrol. Viszont egyáltalán nem öncélú, a film nem ezzel akar hatni, mint pár borzalmas vígjáték manapság. Hozzátartozik az önismereti úthoz. Jobb később, mint soha, tartja a mondás, és üzeni Emma Thompson nekünk. Természetesen mindkét személy hat egymásra, mégpedig pozitív irányba, nem meglepő, kissé klisés, de ennyi bajunk legyen. Le a kalappal Emma előtt, a végén komoly jelenettel üzen mindenkinek, akit esetleg az öregedés testi folyamatai zavarnak, és befolyásolnak. Sokan unalmasnak, fogják tartani, hisz rengeteget beszélnek benne. Igaz lehet, h meg kell élni bizonyos kort ahhoz, h értékelje az ember a mondanivalóját.

dráma | vígjáték

Nancy Stokes, a nyugdíjas tanárnő csendes, nyugodt életet élt. Férje halála után elviselhetetlen kalandvágy keríti hatalmába. Ezért igénybe veszi egy fiatal kísérőfiú, Leo... több»

3