Minden jót, Leo Grande (2022)

Good Luck to You, Leo Grande

Bafam   2023. 03. 01.

Fontos tanulságok a gyönyörről és a szexről

Nagyon különleges, és érdekes film, az emberi különbözőségekről, látásmódról, gondolkodásmódról, amit környezetünk gyakorol ránk, kiváló színészi produkcióval párosítva egy szituáció szűk keresztmetszetén keresztül, kellő humorral beágyazva. Nagyon intelligensen és érzékenyen vezetnek le fontos tanulságokat a gyönyörről, a szexről, a középkorba kialakított közerkölcs életképtelenségéről, és arról, hogy a modernebb élet adta függetlenség mindenkinek kijár, és igen, ez más, mint amiben felnőttünk, de valójában kevésbé durva és darabos, sokkal kifinomultabb megközelítés és ezért inkább igazodik az ember valódi igényeihez.

Tonyka   2023. 02. 11.

a nap véleménye

Merész vállalás

Vígjátékra számítottam, teljesen mást kaptam. Ugyan párszor felkuncogtam, de valójában ez egy nagyon komoly, és mély film. Nem tucat a téma, sem ahogy tálalják, mondhatni tabu döntögető. Valószínűleg rengeteg ember éli le úgy az életét, h látszólag t... teljes kritika»

tibo77   2023. 02. 08.

Túl rövid

Szerintem messze az utóbbi jó pár év legjobb kamaradrámája. Már az első pár perc után azt szerettem volna, hogy tartson nagyon sokáig, mert egyszerűn jó volt nézni. Volt minden: magasság, mélység, katarzis. Daryl McCormackre eddig nem figyeltem fel, de itt egészen nagyot játszott, Emma Thompson meg úgy egy csoda, ahogy van.

drg0602   2023. 02. 11.

Elég érdekes témát feszeget ez az alkotás. Van ebben a filmben minden, sok jó párbeszéd, szex és a legvégén meg a lényeg. Ami azt illeti, elég jól elkészített alkotás, amely kevés színésszel eljátszott szuper mestermű. Emma Thompson alakítása és Dary... több»

Gábor390920   2022. 09. 01.

Mit tehet az ember, ha özvegy, nő és még sosem volt orgazmusa? Emma Thompson karaktere egy kis kalandra vágyik, ami jóval kívül esik a komfortzónáján. Nancy Stokes megrendel magának egy férfi escortot, hogy jól érezze magát. De hamar rájön, hogy ele... több»

kakukkmanci   2023. 02. 06.

Felemelő film

Beírta magát a kedvenc filmjeim listájába. Kendőzetlenül mutatja meg a megfelelési kényszerben élő, társadalmi konvenciók és elvárások szerint viselkedő emberek valódi és alig-alig felszínre kerülő érzelmeit. Ez a film valójában az idősebb korosztálynak, és közülük is a nőknek mondhat sokat, hiszen sok nő leél egy életet valódi, partnerrel megélt orgazmus nélkül. A filmbéli tanárnő példamutató élete, társadalomban elfoglalt szerepe szerint nem élheti meg a vágyait, szexuális kívánságait, és ahogyan a film lassan, de biztosan halad előre, egyre bátrabban mutatja meg magából, hogy ő mire vágyik, és mennyire meri felvállalni önmagát. Kedves, szórakoztató, olykor kacagtató beszólások is elhangzanak. Nekem nagyon tetszett, számomra többször nézős.

vdfvldmflvmdf   2022. 09. 01.

Emma Thompson alakítása egyszerűen fenomenális. Van ebben a filmben valami keserédes, ez kétségtelen, és ez az, amitől én újra szeretném nézni.

A film összbevétele 904 114 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 46 978 390 forintot termelt. A hazai mozik összesen 27 895 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmet 19 nap alatt forgatták le, naponta átlagosan 12 oldal készült el a forgatókönyvből.

(csd)

A film jeleneteit időrendi sorrendben forgatták, hogy a főszereplők számára minél kiismerhetőbb legyen a karakterük.

(csd)

Daryl McCormacknak és Emma Thompsonnak nem volt szüksége koordinátorra a szexjelenetek megrendezéséhez. "Úgy gondoltuk, hogy ha tényleg arra koncentrálunk, hogy megismerjük egymást, és jól érezzük magunkat egymás társaságában, akkor minden munkát magunk is el tudunk végezni" - nyilatkozta McCormack.